Kihűlt fiatal túrázót mentettek a Börzsönyben – szövetnadrágban, városi cipőben indult útnak

A városi cipője és könnyű szövetnadrágja teljesen átázott, fájdalmai voltak és nagyon fázott az a fiatal nő, akit végül a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat egységének segítségével hoztak le a hegyről vasárnap késő délután.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot beszámolója szerint vasárnap délután értesítette őket az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület ügyelete, hogy a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi ügyelete segítséget kér egy kihűlt túrázó megkeresésében és mentésében. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat felvette a kapcsolatot a segélykérővel és megtudták, hogy egy fiatal párról van szó, akik Csóványosról Nagy-Hideg-hegy felé tartottak késő délután. A Szabó-kövek környékén azonban megálltak, a fiatal hölgy nem tudott továbbmenni.

Mint írják: a városi cipője és könnyű szövetnadrágja addigra teljesen átázott, fájdalmai voltak és nagyon fázott.

„A Nagy-Hideg-hegyen ügyeletben lévő hegyimentőnk egy önkéntes segítségével – akinek ezúttal is köszönjük a profi hozzáállását és lelkesedését – azonnal elindultak a Szabó-kövek felé, míg egy másik hegyimentő egységünk pedig Szokolyáról indult el. A hegyimentőink gyorsan megtalálták a segítségkérőket a Szabó-köveknél.”

A közlemény szerint a huszonhárom éves nő addigra már nem érezte a lábait, a nadrágja egyes részei már keményre fagytak és alig bírt lábra állni. Helyszíni ellátást követően a hegyimentők gyalog próbálták támogatni a hölgyet a terepjáróig. Égés-tetőig ez sikerült is, onnan pedig kötélbiztosítással és hordággyal vitték le a közelben várakozó terepjáróig, majd a Cseresznyefa parkolónál várakozó mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra.

Forrás, fotó: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Hozzászólás
Előző cikkRégóta kéri a MÁV telep utca szilárd burkolattal ellátását Mokánszky Zoltán, eddig hiába (videó)
Következő cikkA Cházár András EGYMI és a Váci Alsóvárosi Óvoda nyerte a DDC környezetbarát szemléletmód kialakítását támogató pályázatot