Taroltak a nagymarosi chili szószok az angliai versenyen

Anglia legnagyobb chili szósz versenyén hagytak maga mögött szinte mindenkit a nagymarosi GaBko Chili szószok. Hat kategóriából hat szósz is első helyen vagy dobogón végzett a nemzetközi megmérettetésen.

„Soha ne mondd, hogy soha! Jól megfogadtam, hogy többé nem versenyzek szószaimmal” – kezdte a verseny beszámolóját a GaBko Chili megálmodója és megalkotója, Nagy Gábor, majd így folytatta: „De… Úgy alakult, hogy Anglia legnagyobb csiliszósz versenye, megnyitotta kapuit a külföldi nevezők előtt is. Így, győzött a kíváncsiság, hogy mégis mennyire állják meg a helyüket ott is a szószaim, meg továbbra is ott vannak-e a toppon?”

Mint írja, nem volt sok kategória, szószokból viszont bővelkedik, így nehéz volt kiválasztani azt a néhányat, amit elküld a versenyre. Így végül hat kategóriában hat szószt nevezett és mindegyik nyert.

Eredmény:

– Meat BBQ – Ezüstérem és Kategória győzelem

– Ale Mango Habanero – Aranyérem

– Jalapeno with tequila – Ezüstérem

– Sriracha – Ezüstérem

– Orange Habanero Hot Pepper Sauce – Bronzérem

– Red – Hot Pepper Sauce – Aranyérem

Nagy Gábor 2011 óta foglalkozik chili termesztéssel és különböző szószok készítésével. Már számos versenyt nyertek termékei és több szósza világbajnoki címmel is büszkélkedhet.

A honlapján így ír történetéről:

A megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor eldöntöttem, hogy szükségem van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózom el az ételt, hanem kis mennyiségtől is elérem a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízért és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.

„Semmi sallang, csak a világ legerősebb chilipaprikái!”

Saját magamnak szerettem volna olyan terméket készíteni, amihez hasonlót sem lehetett idehaza akkor még találni. Minden a kis kertemben és párkányomon kezdődött. Első évben mégis akkora mennyiséget sikerült produkálnom, hogy már ismerőseimnek is jutott az elkészült termékeimből. Az első termékeim a Hot Pepper szósz és krém volt, amik idehaza valóban hiánypótlónak bizonyultak, hamar híre ment az ismerősi körömön kívül is. Ma már nem csak a legerősebb paprikáiból készült termékek találhatóak meg a termék palettán, hanem igyekszem a lágyabb ízek kedvelőinek igényeit is kielégíteni.

A GaBko Chili név ma már a családomat jelenti, mert feleségem és gyermekeim nélkül már régen nem bírnám a hivatásommá vált „hobbimat„.

Hozzászólás
Előző cikkVidnyánszky Attila lesz a Váci Polgári Est vendége
Következő cikkNőnapi bál lesz Őrbottyánban