Matkovich Ilona beismerte, hogy az új önkormányzati lakások építésére vonatkozó ígéretüket nem fogják tudni megvalósítani – VIDEÓ


Vác város idei évi költségvetésében bevételi forrásként szerepel a 2023-as évben ingatlanok értékesítése, több mint egymilliárd forint értékben. A februári képviselő-testületi ülésen a költségvetés tárgyalásakor ezúttal is vitát okozott önkormányzati ingatlanok értékesítésének kérdésköre.

„Meg szeretném kérdezni, hogy az ingatlanok értékesítésénél az egymilliárd forint bevételt, azt a laktanya értékesítéséből gondolják?” – tette fel a kérdést Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

Csereklye Károly pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tetemes mennyiségű választási ígéret megvalósításába „bele kell húznia” a baloldali városvezetésnek. Matkovich Ilona az év második ülésén beismerte, hogy ahogy ígérték, és tervezték olyan módon az új önkormányzati lakásépítést valószínűleg nem fogják tudni megvalósítani:

„Sajnos annyira elment az infláció, hogy az eredeti tervünket azt feltehetően olyan módon ahogy szerettük volna az új lakás építések tekintetében nem fogjuk megvalósítani.” Hozzátette később: „Az eredeti elképzelésünk az önkormányzati új lakásépítések terén az egyelőre nem biztos, hogy a legjobban szolgálja a lakosság érdekét, hiszen nagyon magasak lettek a bekerülési árak” – fogalmazott a váci polgármester.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkFelsővezeték karbantartás miatt a 71-es vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek
Következő cikkMiről beszélgetnek a madarak?