Kolbásztöltés is lesz a szombati Disznótoros fesztiválon Vácott – VIDEÓ

A verőcei Tibesz-Hús tulajdonosa, Babuk Tibor az első váci disznótoros fesztivál szervezője tölti a kolbászokat húsüzemében, és mint mondja a szombati Disznótoros rendezvényen a látogatók maguk is tölthetnek kolbászt, majd ki is sütik azokat.

A farsangi időszak lezárásaként, idén első alkalommal rendezik meg a Disznótoros Fesztivált Vácott, február 18-án. A verőcei Tibesz-Hús tulajdonosa, Babuk Tibor, mint az esemény szakmai szervezője elmondta, hogy hagyományteremtő céllal szervezik meg ezt az egynapos rendezvényt. A rendezvény különlegessége, hogy a gyerekek is tölthetnek kolbászokat a helyszínen, azokat pedig a pecsenyesütő sátorban ki is süthetik nekik igény szerint. Babuk Tibor elmondta, hogy a későbbi évek során akár egy többnapos fesztivál keretében is ismerkedhessenek a városi emberek a falusi disznótoros hagyományokkal és ételekkel.

A színes zenei programok között Fónagy István, a Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke és Cservenák Péter helytörténet gyűjtő és fotós beszél majd a régi disznótoros hagyományokról és étkekről. A talpalávalót a Pedrofon zenekar és Zoller Zsolt szolgáltatja majd egész délután. Szükség is lesz rá, hiszen a Váczi Néptáncegyüttes is fellép majd többek között a színpadon.

Hozzászólás
Előző cikkTojásfestő szakkör indul Kisnémediben
Következő cikkBaleset történt az M2-esen Gödnél