Gyűjtést szervez a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola a törökországi földrengés áldozatainak

A Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola gyűjtést szervez a Törökországban bekövetkezett földrengés áldozatainak. Felvették a kapcsolatot Hossó Zoltán tiszteletbeli konzullal is. Hétfőn és kedden várják az adományokat. Vácrátót is csatlakozott.

Mint az iskola hivatalos Facebook oldalán írják: „Bizonyára hallottak a hétfőn hajnalban Törökországban bekövetkezett földrengésről. Úgy gondoljuk, mindenkit sokkolt a hír, hogy emberek tízezrei egyik pillanatról a másikra elvesztették családtagjaikat, otthonukat. Mindent, amiért eddig dolgoztak, ami fontos volt számukra. Rengeteg ember szorult a romok alá, akiknek a kiszabadításáért a mentőosztagok ezekben a percekben is megfeszített erővel dolgoznak életük kockáztatásával. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, de úgy gondoltuk valamit nekünk is tennünk kellene…. A mi kis közösségünk már több alkalommal megmutatta, legyen az tűzvész egy családban, vagy háború a szomszéd országban, hogy össze tudunk fogni egy nemes cél érdekében. Most is a segítségüket szeretnénk kérni.
Felvettük Hossó Zoltán tiszteletbeli konzul úrral a kapcsolatot, mert tudomásunkra jutott, hogy gyűjtést szerveznek a rászorulóknak, és iskolánkkal mi is szeretnénk csatlakozni.”

A kezdeményezéshez csatlakozott Vácrátót is

Vácrátót Önkormányzat szintén csatlakozott a váci általános iskola kezdeményezéséhez. A településen hétfőn és kedden szintén le lehet adni az adományokat.
Vácrátót, Nagy Lajos király útja 7.
06-70-390-8006
Hétfőn: 16:00-19:00
Kedden: 8:00-10:00

Többek között téli ruhákat, hálózsákot, pelenkát, bébiételeket is várnak:

Téli sátor, hálózsák, takaró, csizma,télikabát,kesztyű,sapka,sál, zokni, fehérnemű, nadrág, esőbakát, bébiétel, száraz eledel, tisztálkodási szerek, pelenkák, babatápszer, papír zsebkendő, nedves törlőkendő, zseblámpa, termosz – áll a felsorolásban, hogy főképp milyen adományokkal tudnak leginkább segíteni.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Hozzászólás
Előző cikkMódosul a menetrend a Budapest-Szob és Budapest-Veresegyház-Vác Vonalon
Következő cikkA Vác tíz góllal kikapott Németországban