Egy félmeztelen, kopasz férfi terrorizálta az embereket Vác utcáin

Egy, a váci utcákat járó, fenyegetőző, kopasz férfiről érkező bejelentésekre ugrottak a helyi erők. A járőrök elfogták, a nyomozók – első körben – rablással meggyanúsították, majd őrizetbe vették.

A rendőrség közleménye szerint egyre-másra érkeztek segélyhívások 2023. február 21-én, kora délután váci címekről. A bejelentők hol egy megrongált kerítésről, hol egy parkoló kocsiban ülő idegenről, hol egy kirabolt fiatalemberről, hol egyszerűen csak egy félmeztelen, kopasz, a várost járó, fenyegetőző férfiról szóltak.

A járőrök a helyszínek és az időpontok alapján rövidre zárták a bejelentésekre reagálást. Vác, Múzeum utcában fogták el, amint kiszállt egy parkoló autóból, majd az egyenruhásokat meglátva futásnak eredt. A lényegesen jobb fizikumú rendőrökkel szemben azonban esélye sem volt – írták.

Felszólításukra dobta el kezéből azt a törött sörösüveget, amellyel nem sokkal korábban a Deákvári fasoron kirabolt egy kerékpározó fiatalembert. A semmiből elé lépett, és törött üvegével fenyegetőzve követelte a biciklit. A sértett odaadta, a támadó pedig elhajtott. Kissé távolabb eldobta, majd kerítéseken átmászva jutott el későbbi elfogása helyszínére.

Az eddigi adatok szerint a 34 éves, hatvani illetőségű B. Krisztián legalább két, nyitva hagyott autót akart ellopni, megrongált egy kerítést és elrabolt egy kerékpárt.

Egyelőre rablás bűntettével gyanúsították meg, de jó eséllyel várható a közeljövőben bűnlajstromának bővítése.

B. Krisztiánt a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

Forrás, fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólás
Előző cikkMiről beszélgetnek a madarak?
Következő cikkGUPVI – A halál táborai című dokumentumfilmet vetítik Vácon