Erősen kihűlt férfit mentettek éjszaka a Nagy-Hideg-hegy környékén

Alig több mint huszonnégy órával az előző személymentéstől, a Börzsöny Speciális Mentők hegyimentői ismét egy eltévedt személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből.

Mint írják: vasárnap 00:40 perckor érkezett egy segélykérő telefon a börzsönyi hegyimentő szolgálat ügyeleti számára. A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hogy éppen hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép. Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapítottuk, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között.

„A férfi elmondta, hogy egy patakot lát, mindenhol kidőlt fák és nem tud tájékozódni. Az ügyeletes hegyimentő irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni. A hegyimentő szolgálatunk azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is” – írták beszámolójukban.

A hegyimentőik 02:10 perckor megtalálták a férfit a Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a váci kórházba szállították.

Fotó: Börzsöny Speciális Mentők

Hozzászólás
Előző cikkSződön 2022-ben félmilliárd forint értékben nyújtottak be pályázatokat
Következő cikkKisnémediben negyven év után bezárt a falu egyetlen kocsmája