Eltévedt egy kiránduló a Nagy-Hideg-hegy környékén

A 112-es központi segélyhívó telefonszámon kért segítséget pénteken késő délután egy férfi, aki eltévedt a Börzsönyben. A rendőrség a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat segítségét kérte a helyszín beazonosításában és a mentésben – adta hírül a Börzsöny Speciális Mentők.

Mint írják: „a rendőrség a szolgálatunk ügyeletét összekapcsolta a bajba jutott személlyel, akinek az elmondásából feltételeztük, hogy Nagy-Hideg-hegy térségében, valamelyik sípálya alján tartózkodhat. Hegyimentő egységünk azonnal útnak indult, miközben telefonon megkérte a Nagy-Hideg-hegyi turistaház üzemeltetőit, hogy kérdezzék meg az ott tartózkodó kirándulókat, vannak-e közöttük rutinos, gyakorlott túrázók, akik vállalnák, hogy a mentőegység megérkezéséig megkeresik és a turistaházba kísérik a bajba jutott személyt, amennyiben nincs más sérülése.

Hozzátették: szerencsére három gyakorlott túrázó azonnal elindult a jelzett helyre és rövidesen meg is találták a fiatal férfit és kutyáját. A hirtelen toborzott mentőcsapattal a fiatalember eljutott a Nagy-Hideg-hegyi turistaházba, ahová ugyanakkor megérkezett a hegyimentő egységünk is. A hegyimentők megvizsgálták a férfit, aki sérüléseket szerencsére nem szenvedett, azonban átfázott, és a bakancsa teljesen átázott a fagyos hólében. A hegyimentők a férfit leszállították a Cseresznyefa-parkolónál várakozó mentőautóhoz további ellátásra.

Fotó, forrás: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Hozzászólás
Előző cikkAz aktuális veszélyekre figyelmeztetni a Börzsönybe kirándulókat az Ipoly Erdő Zrt.
Következő cikkDisznótoros fesztivált rendeznek Vácon