Közigazgatásban dolgozók személyes ajándékait adták át a penci lakásotthonban élő gyerekeknek

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (középen), mielőtt átadja a minisztériumokban és a minisztériumok háttérintézményeiben dolgozók ajándékait a Penci Különleges Lakásotthonban élő gyerekeknek 2022. december 21-én. MTI/Máthé Zoltán

Minisztériumok és háttérintézmények dolgozóinak személyes ajándékcsomagjait adták át szerdán a Penci Különleges Lakásotthon karácsonyi ünnepségén.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Pest megyei településen felidézte, hogy négy éve indult el a kezdeményezés: a minisztériumokban és a minisztériumok háttérintézményeiben dolgozók karácsony alkalmából fogadják a magyarországi gyermekotthonokban élők kézzel írt kívánságait. Ez azt jelenti, hogy minden gyermekotthon – legyen az állami, egyházi, civil fenntartású – csaknem hétezer fiatalja, gyereke írt ilyen kérést és kívánságot – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: ebben az összefogásban a dolgozók saját hozzájárulásukkal és saját jó szándékukkal vesznek részt, az ajándékozással mintegy hétezer karácsonyi csomag teszi boldogabbá és szebbé a gyermekotthonok lakóinak ünnepét. Az ajándékon kívül talán a legfontosabb üzenete a gyermekvédelemnek – folytatta -, hogy „itt van igazából szükség közösségre, összefogásra, arra, hogy a fiatalok, gyerekek, akik a vér szerinti családjukat nélkülözni kénytelenek, megtapasztalják azt, hogy az a társadalom, amelyben élnek, számol velük, segít nekik, megfogja a kezüket, mert felnőtt korukra erre lesz a legnagyobb szükség”.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a penci intézmény nevében a lakásotthon pontosan kifejezi azt, ami a lényege: olyan lakás, amelyben az itt élők otthonra találnak. Fülöp Attila, megköszönve a dolgozók munkáját, úgy fogalmazott, hogy a házba lépve és a gyerekek ünnepi műsorát látva mindenki pontosan megértheti a lakásotthonok szakmai tartalmát.

A családi házból kialakított lakásotthonban nyolc különleges szükségletű gyerek számára van hely. Jelenleg heten laknak a három szobával, egy-egy konyhával és foglalkoztató helyiséggel, két fürdőszobával és egy nevelői szobával rendelkező lakásotthonban. Az ott dolgozó szakemberek munkáját fejlesztő pedagógus és pszichológus segíti.

MTI

Hozzászólás
Előző cikkÚjabb adománycsomagot szállítottak Vácról Kárpátaljára
Következő cikkMegszületett az év ezredik kisbabája a váci kórházban