Január másodikától újra nyit a deákvári kisposta

Rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalta Vác városának képviselő-testülete a deákvári posta újranyitásának ügyét szerdán, miután a megemelkedett energiaárak miatt a Magyar Posta országszerte számos alacsony forgalmú posta nyitvatartását szüneteltette, köztük november 12-től Vácon, a Deákvár városrészben található kispostáét is.

A rendkívüli ülésen tizenegyen megszavaztuk, hogy a váci önkormányzat költségvetéséből éves szinten 42 millió forintot biztosítunk a deákvári kisposta működéséhez, így az 2023. január másodikától újra szolgálhatja a deákváriakat – nyilatkozta Mokánszky Zoltán (FIDESZ-KDNP) képviselő a Vác Online-nak.

A döntés értelmében a város és a Magyar Posta Zrt. között 18 hónapról szóló megállapodást született. Az önkormányzati képviselő hozzátette: Külön örülök annak, hogy Rétvári Bence országgyűlési képviselő úrral segíteni tudtunk, és meg tudtunk szervezni a tehetetlenkedő Matkovich Ilonának egy időpontot, amikor találkozhatott Fónagy János államtitkár úrral és létrejöhetett így a megállapodás. A szerződés szerint így 42 millió forintot kell egy évre az önkormányzatnak állni. Ez a város jelenlegi pénzügyi helyzetében nem okozhat problémát, hiszen a decemberi költségvetési elszámolási számla egyenlegén több mint 1,9 milliárd forint áll. Nem a deákvári kisposta megmentésének a költsége sok, hanem a politikai alapon feleslegesen létrehozott három alpolgármesteri pozíció.

Hozzászólás
Előző cikkIlyen volt a tavalyi vácrátóti mézeskalács-kiállítás, hétvégén pedig nyílik az idei
Következő cikkLetkésről indult, világutazó lett – A sárga ruhás lány legújabb könyvét, filmjét mutatják be