Elgázoltak egy rendőrnőt Vácon

A Bors információi szerint baleset ért egy rendőrnőt közúti ellenőrzés során, Vác belterületén. A rendőr ugyanis éppen a finn módszerrel végzett ellenőrzést, azaz igyekeztek kollégáival kiszűrni az ittas sofőröket a reggeli autósok tömegéből.

A Borsnak egy szemtanú számolt be a történtekről.

„Mi már csak a tumultusra érkeztünk, a kocsisor feltorlódott és több rendőrautó is a helyszínen volt. Akkor tudtuk meg, hogy egy férfi elütött egy rendőrnőt, azt hallottuk, hogy az egyik kollégája meg is könnyezte, nagyon aggódtak érte. Nagyon reméltük mi is, hogy nem esett komoly baja” – mondta el a lapnak egy helyi férfi.

A Bors úgy tudja a rendőrnő fejsérülést szenvedett, ami vérzett is, a helyszínről pedig végül aztán mentő vitte kórházba

A lap felkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették a baleset hírét, ami kedden, hajnali háromnegyed hat körül történt: Vác lakott területén, a 2-es főúton, Katalinpuszta irányából Dunakeszi felé közlekedett személygépkocsijával egy 57 éves helybéli férfi – közölte a Borssal a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka. A főút 37-es kilométerszelvényében egy előtte haladó autóbusz mögül balra húzódott és próbálta kikerülni, amikor járműve elejével elsodorta a terelővonalon intézkedő rendőrnőt. A kolléganő könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték sorolta a szóvivő.

Az 57 éves férfi ellen eljárás indult, azonban az is kiderült, hogy ő maga nem volt ittas

A sofőr ellen a közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt szabálysértési eljárás indult, ittasság gyanúja nem merült fel – közölte a lappal a szóvivő.

A Bors emlékeztet: nem ez az első eset, a közelmúltban is elgázoltak egy zsarut: egy Volkswagen sofőrje júliusban Nagyharsányban ütötte el azt a két rendőrt, akik le akarták inteni őt. Mindkét zsaru túlélte az esetet, de egyiküknek a lábszára tört el, míg másikuknak a feje sérült meg. Szeptemberben a 22-es főúton, Rétságnál ütött el egy 29 éves férfi egy forgalomirányító rendőrt, aki szintén megsérült. Egyik esetben sem merült fel ittasság gyanúja.

Hozzászólás
Előző cikkA Nyugatiból Vácra 9:45-kor és a Vácról a Nyugatiba 9:34-kor induló S70-es vonat nem közlekedik
Következő cikkIlyen volt a tavalyi vácrátóti mézeskalács-kiállítás, hétvégén pedig nyílik az idei