A hazai zenei élet krémje mellett a holland Kraak&Smaak is érkezik a Dunakanyarba

Analog Balaton, Bagossy Brothers Company, Belga, Beton.Hofi, Blahalouisiana, Carson Coma, Csaknekedkislány, Dzsúdló, Halott Pénz, Elefánt – a legnépszerűbb hazai bandák mellett ’ropogós és finom’ zenei csemegével érkezik a Dunakanyarba a holland elektronikus funk-soul produkció, a Kraak&Smaak. A kiváló zenei felhozatal mellett a 10. alkalommal megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó színvonalas cseh, szlovák és lengyel színházi produkcióival részese lesz a10. Színházi Olimpiának. A kultúra szerelmeseinek 2023. június 22. és 25. között érdemes lesz Nagymarosra látogatni – közölték a szervezők a 0627.hu-val.

Mint írják: a világszínpadokat, köztük a Glastonbury, vagy a Coachella fesztiválokat is megjárt holland szuperprodukció, a Kraak&Smaak is érkezik a Dunakanyarba június 24-én. A funk, a hiphop és a soul egyedi ötvözetét játszó formációnak hazánkban is egyre nagyobb a rajongótábora. Az Oscar de Jong, Mark Kneppers és WimPlug alkotta trió, a bájos énekesnővel Berenice-szel és az energiabomba MC Seb-bel kiegészülve már többször bizonyított, teltházas klubkoncerteken és fesztiválokon repítette katarzis felé a magyar közönséget. Az élő acid-jazz kiválóságai ezúttal a Csaknekedkislány, az Analog Balaton és a Halott Pénz koncertjét követően fognak táncba hívni.

Szintén teltház és óriás érdeklődés övezi minden alkalommal a hirtelen berobbanó, és azóta is üstökösként hasító Beton.Hofit és Dzsúdlót, valamint a Belga fellépéseit, a srácok június 23-án fognak színpadra lépni, míg a szintén közönség kedvenc, a VéNégyre már szinte hazajáró Carson Coma a nyitónapon örvendezteti meg a fesztiválozókat.

A 10 éve alakult és rendkívül népszerű Elefánt koncertje betegség miatt elmaradt a 2022-es fesztiválon, de jövőre pótolnak, akkor az utolsó pillanatban a Blahalouisiana ugrott be helyettük, akik 2023-ban visszatérnek, de ezúttal közkívánatra a nagyszínpadon kapnak helyet. A zárónapon felvonultatott zenei palettán olyan izgalmas, új színek is szerepelnek, mint a The Black Circle Orchestra, valamint érkezik a jövőre 10. születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company.

Mondhatni, hogy a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó a 10-es szám bűvöletébe került, hiszen a fellépőzenekarok mellett a születésnapos fesztivál részt vesz a szintén a 10. jubileumát ünneplő Színházi Olimpián. A világszínház egyik legnagyobb és legrangosabb kulturális eseményének keretein belül egy-egy kimagasló cseh, szlovák, és lengyel színházi előadást, valamint utcaszínházi produkciókat láthat majd a közönség Nagymaroson.

Ezen túlmenően a művészeti egyetemek megszólításával nemzetközi workshopot, konferenciát, valamint ÁRTÉR szabadegyetemet szerveznek, emellett közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, gyerekelőadások és VR-színház is színesítik a programot.

Advent alkalmából a szervezők egy rendkívüli akcióval is kedveskednek a jegyvásárlóknak.
További információk a venegyfesztival.hu/ oldalon érhetőek el.

Hozzászólás
Előző cikkJáműhiba miatt Vácról Aszódra nem indul a 11:29-es vonat
Következő cikkNői kézilabda Európa-liga – Egyedül a Vác nem kapott skandináv ellenfelet