Több közintézményt teljesen vagy részlegesen bezártak Nagymaroson

Energiatakarékossági intézkedésekről döntött a nagymarosi önkormányzat. Több közintézményt teljesen vagy részlegesen bezártak, hogy spórolni tudjanak a rezsiköltségeken. A jövőben a közvilágítást is korszerűsítenék – számolt be a Hír Tv.

A híradásban elhangzott, hogy a művelődési ház november elseje óta zárva tart. Az önkormányzat azért döntött a szüneteltetés mellett, hogy visszanyírhassa a hatalmasra nőtt rezsiszámlát.

A könyvtár is csak szerdán, pénteken és szombaton tart nyitva, fél napot. A polgármesteri hivatal dolgozói közös irodákba költöztek, az óvoda egyik telephelyét átmenetileg bezárták és az ottani csoportokat másik óvodákban helyezték el. A családi bölcsőde is az óvodában kapott helyet.

Heinczinger Balázs polgármester elmondta, hogy biztosat nem tudnak, hiszen nem látják előre, hogyan fog változni a rezsinek, akár a gáznak, villanynak az ára. Hozzátette: a szolgáltatók nagyjából tízszeres áremelkedést jósolnak.

A korlátozások várhatóan áprilisig lesznek érvényben. Az önkormányzat a közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése érdekében is tárgyalásokat folytat, hogy a jövőben LED-es égőket tudjanak használni.

Fotó: Jung Tímea

Hozzászólás
Előző cikkŐszi nagytakarításra várják a jelentkezőket Őrbottyánban
Következő cikkHárom útszakaszt újítottak fel Vácdukán