Országos társasjáték-bajnokságot tartottak Vácon

A fiatalok számára a pályaválasztás talán az egyik legfontosabb döntés, meghatározza életüket, és azt is, hogy majd hogyan tartják el családjukat – mondta a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken Vácon.

Sölch Gellért a Profi-T-Ability országos logisztikai társasjáték-bajnokság díjátadóján hangsúlyozta: a pályaorientáció a kormánynak mindig is fontos volt, ezért is indították el 2021-ben az Oktatási Hivatal (oktatas.hu) oldalán azt az online pályaorientációs rendszert, amely segít a fiataloknak képességeik felmérésében.

Hozzátette: regisztráció után kipróbálható, kinek melyik szakma, pálya alkalmas a leginkább. Minek alapján érdemes középiskolát, felsőoktatási intézményt választani, vagy milyen úton érdemes elindulni a munka világába.

Sölch Gellért azt mondta, az online rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, minden évben sok 10 ezren veszik igénybe, eddig 33 500 fiatal regisztrált.

A mostani rendezvény is alkalmas arra, hogy a pályaorientációban segítse a fiatalokat, ezúttal a logisztika világát mutatva be – mondta a helyettes államtitkár.

Az eseményen több kategóriában díjakat adtak át.

MTI

Hozzászólás
Előző cikkA honismereti természetjárásról tartanak előadást Verőcén
Következő cikkFogva tartotta, bántalmazta és prostitúcióra kényszerítette élettársát egy váci férfi