Lebukott Matkovich Ilona? A Kőhíd utcai botrányos építkezés egyik munkása szerint ő Matkovich embere (videó)

Matkovich Ilonát Vác baloldali polgármesterét és Kászonyi Károly képviselőt egy lakossági fórumra hívták meg a Kőhíd utca környékén élők, miután a polgármester fiának cége kivitelezésében zajló társasház építése során, elmondásuk szerint számos sérelem érte őket.

A lakossági fórum szervezői a sajtót is értesítették. Míg a megjelent polgármester és képviselő a kamerák kikapcsolását, a felvételek leállítását kérte, addig a lakók elmondták, ragaszkodnak a sajtó jelenlétéhez, az elhangzottak dokumentálásához. Hangsúlyozták, kérdéseikre, kéréseikre nem kapnak válaszokat ezért szervezték ezt az eseményt.


Mint ismert, és melyről a 0627.hu is beszámolt, Matkovich Ilona fiának cége nyáron kezdett el egy négyemeletes társasházat építeni a Kőhíd utcában, ám erről a lakók csak akkor értesültek, amikor a favágók megérkeztek, és elkezdték kivágni az építkezés helyszínén a hatvan éves fákat. Azt mondták, hogy sem előtte, sem közben eddig nem állt szóba velük érdemben a város vezetése. A megjelentek közül sokan úgy érezték, nem most, sokkal korábban kellett volna ezt a lakossági tájékoztatót Matkovich Ilonának megszerveznie, előre kikérni a lakosok véleményét.


Mint arról nyáron stábunk is beszámolt, a kivágott fák hatalmas felháborodást okoztak, ezek pótlása is egy kérése volt a lakóknak. Most arra kaptak ígéretet, hogy az összes fa pótolva lesz, ahogy ígértek fekvőrendőröket, közlekedési jelzőtáblákat is. De sokan panaszkodnak arra, hogy a még szombaton is zúgó munkagépek miatt, hónapok óta nem tudnak pihenni. Már most vitás helyzetet okoz az itt élők, és az építkezésen dolgozók között a parkolás ügye: „Tudod ki vagyok én? A Matkovich embere” – válaszolta állítólag az egyik munkás egy lakosnak, aki számonkérte, hogy miért áll a háza előtti parkolóba. De olyan eset is megtörtént, hogy egy embert elütött egy markoló. Ez az ügy a rendőrséghez került – tudtuk meg.

Az ügy pikantériája, hogy úgy tűnik Matkovich Ilona két alpolgármestere, Ferjancsics László és Kiss Zsolt szembe megy Vác első emberével, ők ugyanis a lakók tiltakozása miatt már egy tervtanácsi ülésen jelezték, nem támogatják egy 52 lakásos társasház megépítését Vác másik részén, a Rádi útnál. De nem ez az egyetlen ilyen eset, ahol úgy tűnik szembe mennek alpolgármesterei Matkovich Ilonával. Kiss Zsolt ugyanis maga jelentette ki stábunk kérdésére egy korábbi interjúban, hogy amennyiben a Paduc utcába tervezett, szintén a Matkovich Ilona fiához köthető több emeletes társasház megépítése az ott élők számára problémát jelent, ő maga fog fellépni az érdekükben.


A lakók azt is megkérdezték Matkovich Ilonától, hogy noha több levélben is kérték mégsem vágták le a parlagfüvet a Kőhíd utca környékén lévő garázssor előtt, ám a fia cége magántulajdonában lévő területen rendszeresen nyírták a füvet a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai, sőt még a padokat is lefestették. Matkovich Ilona ezt elismerte, és mint mondta megkérték erre a Városfejlesztőt.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Hozzászólás
Előző cikkAcsára érkezett a Szent Korona Installáció
Következő cikkNagy érdeklődés mellett zajlott a közmeghallgatás Csörögben