Kiírták a Duna Művészeti Mestere 2022 alkotói pályázatot

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2022-ben ismét meghirdeti a Duna Művészeti Mestere (DAM) alkotói pályázatot 6-18 éves korú diákok részére.

A verseny feladata, hogy a pályázók folyók, tavak partján tett látogatás alapján – a vízi környezet ösztönző hatására – az ott talált tárgyakból, tárgyakkal, anyagokból-anyagokkal alkotásokat hozzanak létre.

A résztvevők két korcsoportban indulhatnak: 6-11 éves korig, 12-18 éves korig.

A résztvevők egyénileg, osztályonként, vagy maximum 4 fős csapatként jelentkezhetnek.

– Beküldés határideje: 2022. november 20.

– Beküldési cím és további információ: GWP Magyarország Alapítvány, 1119 Budapest, Etele út 59-61.,

– E-mail: gwpmo@gwpmo.hu

– Az alkotó(k) nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját és az alkotás fantázianevét kérik az e-mailben minden esetben feltüntetni!

– Az adatokat a GDPR szabályai szerint kezelik.

Kategóriák:

– természetes 3D alkotások (pl. szobrok),

– kisfilm,

– térkép.

A gyerekek, fiatalok látogassanak el egy folyópartra (ideális esetben a Dunához vagy a Duna egyik mellékfolyójához), és ott készítsék el az alkotásukat. Ezt követően a résztvevőknek vagy a közreműködő tanároknak színes fényképet vagy videót kell készíteniük az alkotásról, és elküldeniük azt az országos szervezőnek. Ügyelni kell arra, hogy a fájlok nagy felbontásúak, nem ferdék, nyomtatásra készek legyenek.

Papírlapra, vászonra, vagy bármilyen más felületre készített rajzokat, festményeket nem fogadnak a pályázatra.

Feltételek:

– A 3D alkotásokat (pl. szobrok, ékszerek) a folyónál talált természetes anyagokból kell készíteni.

– A digitális fényképek minimális felbontása és mérete 150 DPI és 3 megabájt. A kisfilm nem lehet hosszabb 1 percnél. Kamera vagy telefon segítségével is rögzíthető. Az animáció nem elfogadott. A résztvevők rögzíthetnek a kisfilm kategórián belül egy saját szerzeményű dalt, vagy kis előadást is, amely a témához fűződik.

– A térképeket A3-as formátumban várják a kiírók. A térképnek tartalmaznia kell az égtájakat, távolságot vagy jelmagyarázatokat, szimbólumokat. Az alkotókkal szemben elvárás, hogy használják minél inkább a kreativitásukat és mutassanak be érdekes tényeket és helyszíneket. Nagy felbontású fotón vagy beszkennelve kell a térképeket beküldeni a megadott címre. A fájlok minimális felbontása és mérete 150 DPI és 3 megabájt. Olyan helyeket is feltüntethetnek a térképen, amelyek szerintük nagyobb figyelmet igényelnek (pl. rossz állapotú, megtisztítást igénylő helyek). Továbbá a térképen kiemelhetnek néhány érdekesebb vagy kevésbé ismert tényt is a környékről, vagy magáról a folyóról.

– Az alkotásokhoz egy találó fantázianevet is kérnek a szervezők magyar és angol nyelven.

További információk:

– Az alkotásokat országos szinten a hazai szervezők által megbízott zsűri fogja elbírálni.

– Értékes tárgyi nyeremények várják a díjazottakat.

– A kategóriánként legjobb 10 alkotás szerepel majd a verseny hivatalos Facebook- és Instagram-oldalán is.

– A hazai versenyben, mind a három kategóriában egy- egy országos győztes lesz mindkét korosztályban.

– A nemzetközi versenyben az országos győztes képviseli majd Magyarországot, ahol nemzetközi zsűri bírálja el az alkotásokat.

– A nyertes műalkotás alkotóit, a „A Duna Művészeti Mestere” címmel jutalmazzák meg!

– A nemzetközi versenyre bejutott alkotásokhoz készíteni kell egy angol nyelven megírt, legfeljebb 250 szavas leírást is.

Forrás: Ribáry Zoltán

Hozzászólás
Előző cikkKözösségi gyümölcsöskertet hoznak létre Kóspallagon
Következő cikkNem bírt a bajnokesélyes Perbál a Váchartyánnal