Januártól kinyithat Vácon a deákvári posta

A megemelkedett energiaárak miatt a Magyar Posta országszerte számos alacsony forgalmú posta nyitvatartását szüneteltette, köztük november 12-től Vácon, a Deákvár városrészben található kispostáét is. Mokánszky Zoltán Vác város képviselő-testületének Fidesz-KDNP-s tagja vasárnap váci sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a helyi Fidesz-KDNP közbenjárásának köszönhetően, várhatóan januártól újra kinyithat a deákvári kisposta.

Továbbá reagált Matkovich Ilona eddig az ügyben tett nyilatkozatára. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Vác polgármestere tévesen nevezte meg az illetékes államtitkárt. „Üzenem Matkovich Ilonának, hogy a sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján nagyon rossz helyen jár, ugyanis a mai magyar kormányban nem létezik Fónagy István miniszter. Őt hiába próbálta keresni. Aki segíteni tudna, őt úgy hívják, hogy Fónagy János, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára, miniszterhelyettes. Amennyiben bármiféle segítséget szeretne nyújtani Matkovich Ilona a váciaknak, akkor Fónagy János államtitkár urat kell keresnie, nem minisztert, államtitkárt” – mutatott rá a képviselő.

Hozzátette, hogy Rétvári Bencével a térség országgyűlési képviselőjével felvették a kapcsolatot Fónagy János államtitkárral, aki azt üzenete, hogy Matkovich Ilona egyeztessen vele időpontot, és segíteni fog abban, hogy Vác városában továbbra is működjön a deákvári posta.

A helyi kormánypárti képviselő arról is beszámolt, hogy az elmúlt napok során több százan keresték meg, mert mint fogalmazott: „látják, hogy a kormánypárti képviselők továbbra sem engedték el a váciaknak a kezét, és mi mindig abban vagyunk érdekeltek, hogy a fejlődést, a haladást szolgáljuk.” Elmondta, hogy véleménye szerint ebben a nehéz helyzetben össze kellene fogni, és nem azt az utat kell járni, amelyet eddig a szivárványkoalíció Vácon követett, hogy lejáratják az ellenzéki képviselőket, a kormánypárti képviselőket. „Ez az út sehova nem vezet. Az érdemi munkát eddig is a kormánypárti képviselők végezték, úgyhogy üzenem Matkovich Ilonának, ha tényleg szeretne tenni a váciakért úgy, mint mi, akkor Fónagy János államtitkár urat keresse”– hangsúlyozta.

A Magyar Posta Zrt. korábban közleményében közölte, hogy a mostani szankciók okozta európai energiaválságban „mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie”. Mint azt korábban közölték, november 12-től ideiglenesen bezár 210 település összesen 366 postája.

Hozzászólás
Előző cikkA legjobb süteményt keresik Vácdukán
Következő cikkMárton napi lámpás kalandtúra zajlott Vácdukán