A 82 éves Szlovák Mártonné Éva néni fenyőfája lesz idén Csörög karácsonyfája

Jeges hideg szél fújt Csörögben a reggeli órákban ám Szorcsik József polgármester vezetésével, egy tettrekész csapat érkezett Szlovák Mártonné házához, ugyanis Csörög karácsonyfáját idén Éva néni ajánlotta fel.

Éva néni családjával barátságosan fogadta a reggeli látogatókat. Az idős, nyolcvankét éves hölgy a 0627.hu kérdésére elmesélte, hogy 25 évvel ezelőtt ültették a kert végében a fenyőfákat, miután a gyümölcsfák kiszáradtak. Amikor halotta a felhívást, rögtön arra gondolt, hogy szívesen felajánlana a fák közül egyet. „Nagyon szépen köszönöm, hogy felajánlhatom a településenk ezt a karácsonyfát, és sok örömet szerezhetek sok gyereknek, és a polgármesterünknek. Amióta ő van, nagyon sokat tett a faluért és nagyon szépen köszönünk neki mindent – fogalmazott stábunknak.

Szorcsik József kérdésünkre kifejtette, a díszek nagy részét is a csörögi lakosok ajánlják fel. A Béke téren nemcsak feldíszített karácsonyfa, hanem egy kis betlehem, és adventi koszorú is készül. Az adventi időszakban pedig meghitt programokkal várják majd a lakosokat. A csörögi karácsonyfa állításról hamarosan videót is közzé teszünk.

Hozzászólás
Előző cikkTéli madárgyűrűzéssel várják a természetbarátokat Királyréten
Következő cikkÚj segítő szolgálat kezdi meg működését az egyházmegyei karitász központjában