Vaddisznók jelentek meg Václigeten

Vaddisznók jelentek meg Václigeten. Egy kan és egy koca hajnalonként bemerészkedik Václiget utcáira, napközben a közeli erdőben húzzák meg magukat – tájékoztatta a környéken élőket a Václiget és Márialiget Civil Egyesület.

Mint írják, a képek hajnali 2 órakor készültek a Méhész utcában. A velük való találkozások eddigi tapasztalatai alapján elmondható, hogy a kan könnyen pánikba esik és azonnal menekülő utat kezd el keresni. A koca inkább nyugodt, barátságos, azonban ez minden bizonnyal meg fog változni, amint lesznek malacai, akkor viselkedése várhatóan agresszív lesz.

Amennyiben valaki összetalálkozik velük, akkor arra érdemes figyelnie, hogy mindig hagyjon a vaddisznóknak egyértelmű menekülési útvonalat! Jelenleg párzási időszak van, amely eltarthat akár december közepéig is.

Az illetékesek részére be lett jelentve az észlelés. Nyilván megvizsgálják a helyzetet, és az abban rejlő kockázatokat, ha szükségesnek látják, akkor várhatóan intézkedéseket is tenni fognak. Addig is érdemes lehet nagyobb odafigyeléssel kutyát sétáltatni, főleg az esti és/vagy hajnali órákban – hívta fel a figyelmet az egyesület a közösségi oldalán.

Fotó: VMC Egyesület

Hozzászólás
Előző cikkEgy pisztolyt találtak a vácrátóti arborétumban fakivágás közben
Következő cikkVasárnap kezdődik a téli időszámítás