Vádat emeltek két férfi ellen, akik Molotov-koktélokat dobtak egy lakott házra

Vádat emeltek két férfi ellen, akik Molotov-koktélokat dobtak egy csörögi házra, ahol többen aludtak – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint az elkövetők – akik rokonok, ugyanabban a csörögi házban éltek – 2021 márciusában együtt italoztak otthonukban, és egyikük felhozta egy sérelmét. Azt mondta, azért küldték börtönbe volt élettársa zaklatása miatt, mert a nő anyja ellene vallott. Felvetette, hogy ráijeszthetnének volt élettárására és az anyjára. Négy üres sörösüvegből Molotov-koktélt készítettek, meggyújtották, az épületre dobták és elszaladtak.

A ház egyik utcára néző szobájában ekkor a volt élettárs és a kiskorú gyermeke aludt, a mellettük lévő helyiségben pedig a nő anyja tévézett. A négy Molotov-koktélból egy a ház mellé esett, kettő a falon robbant szét, egy pedig betörte annak a szobának az ablakát, amelyben a nő aludt a gyermekkel. A szobában a palack összetört és az égő benzin lángra lobbantotta a szőnyeget és a padlót, majd a tűz gyorsan átterjedt a helyiség berendezésére is – ismertették.

A két nő és a gyerek már csak a konyha ablakán keresztül tudta elhagyni a házat a tűz miatt, amelyet egy rokonuk kezdett el oltani, majd a tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Az ügyészségi közlemény szerint a nőnek több mint hetvenezer, anyjának mintegy ötszázezer forintos kára keletkezett.
Kiemelték, pusztán a szerencsén múlott, hogy a házban tartózkodók nem sérültek meg.

Az ügyben a főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és kétrendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat – közölték.

Az esetről itt írtunk korábban:

Forrás: MTI
Fotó: police.hu

Hozzászólás
Előző cikkNem cáfolta Matkovich Ilona, hogy a hozzá köthető vállalkozót kihallgatta a rendőrség
Következő cikkNavracsics Tibor lesz holnap a Váci Polgári Est vendége