Váci bölcsőde botrány: Tüntettek a Városháza előtt, mert nem reagált Matkovich Ilona Sívóné ügyében

Több érintett szülő, a bölcsődék korábbi vezetői, Pető Csilla a Fidesz-KDNP képviselője és Szádoczki Imre a Fidesz váci elnöke is részt vettek azon a demonstráción, mely ma reggel volt Vácon a Városháza előtt. A nagy médiaérdeklődés mellet zajlott tüntetés célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy Vác város polgármestere Matkovich Ilona, valamint a bölcsődékért felelős Inotay Gergely alpolgármester, nem reagált a több mint száz szülő által aláírt petícióra, melyben a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye igazgatója, Sívóné Cseh Katalin lemondását követelik.

Szerdán a képviselő-testületi ülésen az ötödik napirendi pontban az előterjesztés szerint arról fog szavazni a baloldali többségű városvezetés, hogy a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye tagintézményeinek a Váci Család- és Gyermekjóléti Központhoz, valamint a Dr. Kenéz Zoltán Idősek Otthona és a klubjához történő integrálásához kapcsolódó elvi döntések megszülessenek. Az előterjesztésben arra nem térnek ki, hogy pontosan mit jelent ez az integrálás? Mi lesz az igazgatói pozíció sorsa? Az eddig létezett Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye igazgatósága megszűnik, integrálódik? De arról sem esik szó az előterjesztésben, hogy van-e terv arra vonatkozóan, hogy miképp kezelik a meg nem épült Bauer utcai bölcsődéhez tartozó gyermekeket, nekik, hol lesz helyük?

Több szülő a tüntetésen annak az aggodalmának is hangot adott, hogy a meg nem épült Bauer utcai bölcsőde miatt nem tudnak tervezni, nem tudják hogy lesz-e bölcsődei helye gyermeküknek. Volt, olyan szülő, aki szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy Faludi Szilvia vezetőhelyettes hónapokig elhúzta gyermeke bölcsődei felvételét, emiatt nem tudta elvállalni a számára felkínált álláslehetőséget, így a munkahelyét is elveszítette. De volt, aki arról számolt be, hogy nem érti, miért a 600 ezer forint jövedelemmel rendelkező Faludi Szilviának ítélték oda a bölcsőde által felajánlható önkormányzati bérlakást, havi kicsit több mint huszonötezer forintért, miközben lett volna, aki valóban rászorult volna a másfél szobás lakásra.

Korábbi videónkban beszámoltunk a petícióról, és több szülői is megszólalt stábunknak:

Több forrásból úgy értesültünk, hogy a múlt héten a bölcsődei dolgozók közül többeket behívtak egy elbeszélgetésre, ahol Sívóné Cseh Katalin mellett Inotay Gergely alpolgármester is ott lehetett. Elmondások szerint a feszült hangulatú elbeszélgetés célja az lehetett, hogy kiderüljön ki az a négy fő, aki a már három felmondott alkalmazotton kívül beadja felmondását, ha Sívóné Cseh Katalin marad az igazgató. Belső forrásból azt is megtudtuk, hogy mindez ebédidőben zajlott, így az éppen beszoktatási időben zajló ebédeltetés, még nehezebbé vált a dolgozók számára. A hétfő reggeli demonstráció résztvevői hangsúlyozták, hogy Sívóné Cseh Katalin leváltása mellett Faludi Szilvia azonnali leváltását egyaránt kérik továbbra is. A reggeli tüntetésről készült videóval is hamarosan jelentkezünk.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkHasznált gumiabroncsokat dobáltak ki Vácon
Következő cikkÜnnepélyes keretek között adták át az új bográcsozót Kisnémediben