Részegen ellopott egy motorcsónakot, majd a Dunába ugrott egy váci nő

Egy folyón sodródó motorcsónakról a vízbe ugró, zavart nőt mentettek ki a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei Budapesten. Kiderült, hogy a hajót elkötötte – számol be a police.hu.

A Római-partról jelentették be 2022. október 23-án délelőtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy motorcsónak sodródik a vízen, rajta egy segítségért kiabáló nővel. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója perceken belül a helyszínre ért. Láttukra a nő a vízbe vetette magát, a vízirendészek mentették ki, akik a sodródó motorcsónakot is kikötőbe vontatták. A zavart, ittasnak tűnő fiatal nő összefüggéstelenül beszélt, a nevét sem árulta el. A 26 éves váci lakost a rendőrök a nyilvántartás alapján azonosították, a mentőszolgálat munkatársai ellátásra kórházba vitték, ahol vér- és vizeletmintát is vettek tőle.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő egy budakalászi kikötőből kötötte el a benne hagyott indítókulccsal ott álló hajót, amit a tulajdonos még aznap visszakapott. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított eljárást a nő ellen. A mintavétel eredményének függvényében ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt is eljárás indulhat.

A fotó illusztráció!

Hozzászólás
Előző cikkVáltozik a menetrend a Budapest-Szob vasútvonalon
Következő cikkVáltozik a háziorvosi rendelés helyszíne Kisnémedi és Püspökszilágy településeken