Range Roverekhez gyárt dekorációs elemeket a Mono-Ipolyfabric Kft.

Az ipolytölgyesi Mono-Ipolyfabric Kft. végzi a legújabb Range Rover és Range Rover SV modellek belső dekorációs elemei kizárólagos tervezését és gyártását – közölte a társaság közleményben az MTI-vel pénteken.

A közlemény idézi Francois Bandurát, a Mono-Ipolyfabric Kft. tulajdonosát, miszerint a cég tavaly hatmilliárd forintos beruházást hajtott végre. A telephelyen a legmodernebb technológiákat alkalmazó gyártóüzem épült, és létrejött egy kutatás-fejlesztési központ, amely az autókba kerülő high-tech belső design, díszítő elemek tervezését, fejlesztését végzi.

Az Ipolytölgyesen előállított termékek 99 százalékát az exportpiacokra termelik – áll a közleményben. Parnereik között van az Aston Martin, a Lamborghini, a Mercedes-Benz, a Porsche, a Jaguar, a Land Rover, az Audi és a BMW. A fejlesztésnek köszönhetően a cég 2021-hez képest harminc százalékkal növelte a kapacitását. Több mint 200 új munkahelyet is teremtettek, több mint 700 alkalmazott dolgozik Mono-Ipolyfabric Kft.-nél.

A Mono 2021-es árbevétele a kapacitásnövelésnek köszönhetően a korábbi évhez képest 25 százalékkal nőtt, elérte 16,9 milliárd forintot (40 millió euró). 2022-re mintegy 21,1 milliárd forint (50 millió euró) árbevételre számítanak.

MTI

Fotó: t-trans.hu

Hozzászólás
Előző cikkPályaépítési munkák miatt változik a menetrend a Budapest-Szob vasútvonalon
Következő cikkUtánfutót kaptak a nagymarosi tűzoltók