Önkéntesek szedték a szemetet Kóspallagon

Múlt hétvégén, szombaton megtartotta a sokadik szemétszedési akcióját a Pandal Egyesület. Évről évre magunkért és egy szebb, élhetőbb környezetért fogunk össze. Ez most sem volt másként – számolt be közösségi oldalán Plachi Attila, Kóspallag polgármestere.

Mint írja: a Pandal Egyesület évente kétszer szokott efféle akciót szervezni – tavasszal és ősszel – de sajnos a tapasztalatok szerint újra és újra temérdek zsák hulladék gyűlik össze! Nyilván egy szemétszedési akció akkor volna sikeres, ha nem találnánk többé hulladékot az erdőkben, a patakokban és az út szélein. Egyelőre ez nincsen így, de jó hír, hogy a hulladék mennyisége az akcióknak köszönhetően legalább nem növekszik.

„A szemetet egyébként a Kóspallag Kapujától szedtük az üdülőkig Kismaros felé. A hulladék-vadászat végén a Rózsakunyhó adott méltó otthont a pihenésre és a lakomára, melyért köszönet illeti az Ipoly Erdő Zrt.-t. Egyébként a Rózsakunyhóban töltött sok szép napot Fekete István és Kittenberger Kálmán is, a természet lágy ölén, vadászatok idején” – fogalmazott a polgármester.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári: a migráció az EU vívmányait veszélyezteti
Következő cikkKözmeghallgatás lesz Vácdukán