Egy hétéves gyerek is a házban volt, amikor tavaly a Molotov-koktélos támadó felgyújtotta az épületet Csörögön

Egy hétéves gyerek is a házban volt, amikor a Molotov-koktélos támadó felgyújtotta az épületet Csörögön – számoltak be a tavalyi esetről az RTL hétfői esti híradójában. A rendőrök most zárták le a nyomozást a tavaly márciusi ügyben. Szerintük a támadó egy régi sérelem miatt akarta felgyújtani volt párjának házát és egy ismerőse segített neki, a bent lévők még időben kimenekültek.

A Csörögön élő nő már az ágyban pihent az akkor 7 éves kisfiával, amikor a szobájukba csapódott egy Molotov-koktél. „Én itt aludtam, a kisfiam nézte a tévét, és én a durranásra figyeltem föl, és már csak azt láttam, hogy a takarónak az ágyig a kisfiamon. Kikaptam, és ugye menekültünk, de már meg is ijedtem, de már ki nem tudtunk menni az ajtón, hanem az ablakon mentünk a konyhába” – mondta el a csatornának a sértett. Ekkor már alig láttak valamit a füsttől, és a lángok is gyorsan terjedtek, a nő anyja is a kertbe rohant.


„Mire kijöttünk, addigra már nem volt senki, a szomszédból a sógornőmnek a gyerekei segítettek oltani, és jött a tűzoltó meg mindenki” – mondta el az ügy érintettje az RTL híradójában. A műsorban arról is beszámoltak, hogy a tűzvizsgálat és a rendőrségi nyomozás hamar kiderítette, hogy a tüzet szándékosan okozták. A Pest megyei nyomozók néhány nap alatt elfogták az anya volt párját, aki szerintük bosszút akart állni az asszonyon. A két férfi együtt iszogatott és beszélgetett, amikor egyikükből előtörtek régi sérelmei. Volt élettársát és annak anyját hibáztatta, korábban börtönben eltöltött évei miatt, ugyanis szerinte majdnem hogy ártatlanul ült, és arról a két nő elsősorban az anyósa tehetett. A két férfi három kiürült sörösüvegből gyártott Molotov-koktélt, a szakértő szerint az az üveg, ami az anya szobájába repült, széttört, a benne lévő benzin szétfolyt, amitől meggyulladt a padló és a bútorok, ezért ha nem tudtak volna időben kimenekülni, tragédia is történhetett volna.

„A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya a két férfi ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás most befejezte az ügy iratait átadták az ügyészségnek. A férfi más ügye miatt jelenleg is börtönben van, társa pedig szintén letartóztatásban várja az ügy folytatását” – mondta az RTL-nek Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei RFK szóvivője.

Az esetről bővebben a police.hu-n azt írják:

Tavaly március 5-én este egy csörögi ház lakói menekültek otthonukból, miután az anya egy durranásra riadt, majd azt látta, tűz van. Kisfiát felkapva szaladt ki, akkor már lángra kapott a függöny és az ágytakaró. Felébresztett családtagjaival eloltották a tüzet, amelyről hamar kiderült, szándékosan okozta valaki. Szerencsére nem sérült meg senki, az épületben és a berendezési tárgyakban azonban több mint félmillió forintos kár keletkezett.

A Pest megyei nyomozók néhány nappal később már sejtették, személyes indíték húzódhat a támadás mögött, a lehetséges elkövetői kört végül egy emberre szűkítették. G. Lászlót a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai fogták el 2021. március 23-án hajnalban.

Társát, az állandó tartózkodási hely nélküli O. Jánost égre-földre keresték, az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján Tass település körzeti megbízottja fogta el a Bács-Kiskun megyei településen 2021. március 23-án délután.

A vallomásokból kirajzolódott a Molotov-koktélos támadás miértje.

A két férfi együtt iszogatott és beszélgetett 2021. március 5-én, amikor G. Lászlóból előtörtek régi sérelmei. Korábbi élettársát és annak édesanyját hibáztatta börtönben töltött évei miatt. Szerinte ugyanis „majdnem ártatlanul” ült és arról a két nő, elsősorban volt „anyósa” tehetett. Szó szót követett, amikor kitalálták, a filmekben látott Molotov-koktélokkal állnak bosszút rajtuk, amihez az általuk kiürített sörösüvegeket használták fel. Hármat megtöltöttek benzinnel, rongyokat tömtek bele és nekiindultak az éjszakának. A volt „anyós” házánál belobbantották a palackokat, majd az utcáról az épület felé hajították. Egy a ház ablakáról, egy pedig a homlokzatról visszapattanva tört össze az előkertben, a harmadik viszont betörte az egyik ablakot és a sarokszobában landolt, ahol tüzet okozott. Miután végeztek, elmenekültek a helyszínről.

G. László beismerte tettét, társa azt állította, hogy jelen volt a cselekménynél, de ő nem dobott be semmit.

A tűz vizsgálatára kirendelt szakértő véleménye szerint a Molotov-koktélos üveg a dupla üveget áttörve és a szobába esve széttört, tartalma szétfolyt, meggyulladt az aljzat és egy ülőke. A tűz háborítatlanul terjedt volna rövid idő alatt tovább, ha időben nem oltják el. Anya és kisfia egyértelmű veszélyben voltak, ha az anya nem riad fel, tragédia is történhetett volna.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a más ügye miatt jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő G. László, valamint az azóta is letartóztatásban lévő O. János ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete valamint 2 rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.
Fotó, forrás: Police.hu

Hozzászólás
Előző cikkNégyféle kábítószer nyomát mutatták ki a halálos balesetet okozó őrbottyáni férfi szervezetében
Következő cikkÚj sólyomszobor fogadja a Szokolyára érkezőket