12 ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök kedd reggel – Vácon is ellenőriztek

Sokszor volt és még többször lesz finn módszeres közlekedési akció Pest megyében. Ezerből egy ittas vezető is sok, legutóbb 5330-ból 12 fújt pozitívat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra sem enged a zéró toleranciából – tájékoztatott a police.hu.

A megye 13 rendőrkapitányságának munkatársai 2022. október 18-án 6 és 8 óra között finn módszerrel ellenőrizték a forgalomban résztvevő járművezetőket. Az akció célja az ittas sofőrök kiszűrése volt.

A rendőrök 5330 járművezetőt ellenőriztek, a szonda 12 sofőrnél mutatott pozitív értéket. Közülük öt ellen büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt, heten közigazgatási bírságot kaptak. Ugyan az akciót az ittas vezetők kiszűrésére, az ittasan okozott közlekedési balesetek megelőzésére szervezték, bónuszként a rendőrök egy elfogatóparancs alapján körözött embert is elfogtak.

A legtöbb ellenőrzést a gödöllői autópályás rendőrök hozták, 721 sofőrt ellenőriztek két óra alatt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítása, az évek óta az egyik legfőbb baleseti okként számon tartott ittas vezetés visszaszorítása, megelőzése érdekében szervezett akciókat.

Forrás, fotó: police.hu

Hozzászólás
Előző cikkNem minden hős visel köpenyt!
Következő cikkKormányablak busz érkezik Zebegénybe