Új játszóteret kapott a váci Szent Család Katolikus Óvoda 

A nemrég elkezdődött új nevelési évre készülve igazán tetszetős új játszóeszközök kerültek a deákvári Szent Család Katolikus Óvoda udvarára, ennek kapcsán legújabb híreik, fejlesztéseik, kezdeményezéseik összefoglalására kértük Kemper Tiborné igazgatót.

– Óvodánk székhelyén és telephelyén az újonnan telepített mászóvár, kötélpiramis és fészekhinták beszerzése és felállítása, valamint az ütéscsillapító színes gumiburkolatok elhelyezése fenntartónk, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága támogatásával valósult – nyilatkozta leglátványosabb új fejlesztésükről az óvodavezető.

Az óvodában kiemelt feladat a környezeti nevelés, így az ennek jegyében megvalósult eddigi projektek – mint szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, bogárhotel telepítése, komposztálás, magaságyás gondozása, madáretetés – mellett az új nevelési évben méhlegelő kialakítását is célul tűzték ki.

Megtudtuk: a létszámot illetően az elmúlt években a jelentkezők száma folyamatosan nőtt, évek óta maximális kihasználtsággal működik az óvoda.

– Ez köszönhető a fenntartónknak, hiszen a főhatóság folyamatosan minden szükséges forrást biztosít a fejlesztési ötleteink megvalósulásához. Ezen túlmenően munkatársaink nyitottak a folyamatos innovációra, keresik az új lehetőségeket további személyes fejlődésük érdekében is. A nyár folyamán például óvodapedagógusaink a mozgásfejlesztés hatékonyabb megvalósítása érdekében részt vettek a Magyar Mozgás Kotta módszer továbbképzésén – mondta még el érdeklődésünkre Kemper Tiborné.

Pető Csilla deákvári önkormányzati képviselő is kifejezte örömét az óvoda folyamatos fejlesztése kapcsán, mint fogalmazott, egyre növekvő igény van az egyházi fenntartású intézményre.

Ribáry Zoltán

Hozzászólás
Előző cikkKözel egyméteres mamutagyarat találtak Vácon
Következő cikkÚj jegyzője van Kismarosnak