Memento Mori: a „váci” film több szereplőjére sűrű színházi évad vár

Az új színházi évad beköszöntével bizonyára sok váci kíváncsi lesz a helyi világhírű múmiák történetén alapuló, készülő kalandfilm főbb szereplőire egy-egy színpadi szerepben is.

A Kiss Stefán Mónika producer-rendező jegyezte film főszerepeit Reviczky Gábor, Trokán Nóra és Kamarás Iván alakítja, mellettük további fontos szerepekben mások mellett Balázs Andrea, Csákvári Krisztián, Járó Zsuzsa, Czukor Balázs, Adorjáni Bálint, Horváth Lili tűnik majd fel a filmben.

Balázs Andrea művészi életében az első helyen a színház áll, ráadásul nagyon hűséges alkatként, hiszen már két évtizede oszlopos tag a Karinthy Színházban.

Az évadnyitóra készülve így írt saját közösségi médiás oldalán:

„20 éve vagyok a Karinthy Színházban. Több mint 40 bemutatóm volt itt és több mint 1000 előadásom. 24 éves koromtól az évadnyitó volt az én születésnapom ünneplésének vége és Marci * születésnapi ünneplésének kezdete. Minden változásnál, változtatásnál jelen voltam. A legfontosabb dolog, amit Marcitól tanultam, hogy »A KÖZÖNSÉG MINDENEK ELŐTT!« Minden változhat, csak a feléjük való elköteleződés soha. Ma este újra évadot nyitunk. Nélküle, vele, érte. Mert ő is így szeretné. Szeretlek Marci! „Itt vagyok és már én is látszom!”

Az évadnyitó kapcsán pedig így fogalmazott a művésznő:
„A mai 41. évadnyitón 2 oklevelet is átvehettem. Az egyiket a 20. évadom tiszteletére kaptam, a másikat pedig a kedves közönség szavazta meg nekem, az előző évad legjobb színésznője lettem. Hálásan köszönöm mind a kettőt és szeretettel gratulálok a többi díjazottnak! Az évad legjobb produkciója a Laurent Baffie: Lököttek előadás lett. Szóval igazából 2,1 díjat kaptam ma.

És akkor nézzük az új évadot Balázs Andrea szemszögéből:
„Az évadnyitó után újra Cinka, Annie, Helen és Blanche lehetek. Mind a négy karakter különböző és mind a négy óriási kihívás estéről estére, mégis remegve várom, hogy újra »ők« lehessek. Az évad második felében csatlakozik hozzájuk még két csodás női szerep.
Karinthy Frigyes: A bűvös szék című komédiájának Bertája (rendező: Olt Tamás); illetve Fejes Endre: Vonó Ignác című színművének Özvegy Mák Lajosnéja (rendező: Verebes István).”

Tehát bőven van miből válogatni, ha valaki színpadon is megnézné Balázs Andreát valamely szerepeiben.

*Karinthy Márton (Budapest, 1949. szeptember 1. – 2019. november 6.) Kossuth-díjas magyar színigazgató, színházrendező, író, a Karinthy Színház (és ennek elődje, a Hököm Színpad) alapító igazgatója. 2002-ben a Színház és Filmművészeti Főiskolán summa cum laude minősítéssel Doctor of Liberal Arts (DLA) tudományos fokozatot szerzett. Karinthy Ferenc író fia, Karinthy Frigyes író unokája.

Forrás: Ribáry Zoltán
Fotó: Balázs Andrea

Hozzászólás
Előző cikkDunavirág Ünnepet tartanak ma Verőcén
Következő cikkVilágbajnok lett a nagymarosi Szántói-Szabó Tamás