A váci városházán lévő korrupció gyanúja miatt tettek feljelentést

A városházi korrupció miatt feljelentést tettem a Vác Rendőrkapitányságon – írja közleményében Szabó Csaba, a Fidelitas helyi elnöke.

Mint írja: a Közbeszerzési Döntőbizottság kimondta, hogy összesen 280 millió forint értékben szabálytalan volt a közbeszerzés. A baloldali városvezetés azóta is csak hallgat, de a tetteknek következménye kell, hogy legyen. Ezért tettem meg a feljelentést a rendőrkapitányságon, hogy megállapítsák ki, vagy kik felelősek azért, hogy szabálysértésre sor kerülhetett – fogalmazott.

Szabó Csaba korábban közérdekű bejelentésében arra kérte a Közbeszerzési Hatóság Elnökét, vizsgálja meg, hogy Vác Város Önkormányzata jogosan látja-e el a közbeszerzési eljárás mellőzésével a közétkeztetéssel kapcsolatos feladatait, mivel évente ismétlődő jelleggel, pályázat kiírása nélkül, vállalkozási szerződés megkötésével biztosítja a közétkeztetést. A hatóság elnöke az ügyet kivizsgálta és egyértelművé tette, hogy a beszerző megsértette a közbeszerzési eljárás lefolytatására vonatkozó jogszabályi kötelezettségét, jogellenesen mellőzte a közbeszerzést.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta határozatát, amelyben megállapítja, hogy a beszerző, vagyis a váci önkormányzat gazdasági hivatala megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt. A Döntőbizottság 800.000 forint bírságot szabott ki.

Emellett a Döntőbizottság megállapította, hogy a hivatalbóli kezdeményezéssel érintett élelmiszerbeszerzések semmisek és az eredeti állapot nem állítható helyre. A Döntőbizottság a beszerzővel szemben további 800.000 forint bírságot szabott ki.


Szabó Csaba ismertette: az elmúlt években már több szabálysértéssel találkozhattunk a városban.
„Ilyen volt a:

  • Munkaügyi törvénysértés, amikor a polgármester utasítására egyes önkormányzati intézmények dolgozóinak bérét április 20-tól nulla forintra kellett csökkentenie néhány intézményvezetőnek.
  • Műemlékvédelmi törvénysértés, amikor szabálytalanul újították fel a városházát.
  • Önkormányzati törvénysértés a költségvetési megszorító módosítások eltitkolása miatt.

Nem hagyhatjuk, hogy a baloldali városvezetés további szabálysértéseket kövessen el. Vác többet érdemel! – fogalmazott Szabó Csaba.

Hozzászólás
Előző cikkEgy teherautó leszakította Sződ-Sződliget megállóhelynél a felsővezetéket, vonatkimaradásra, késésre számítsanak
Következő cikkMarton Zsolt váci püspök misézett a felújított rádi templomban