Váciak a nemzetközi evezős utánpótlás viadalokon

Az elmúlt napokban zajlott két vizes utánpótlás világverseny is különböző helyszíneken, ahol váciak is rajthoz álltak. Szklenka Bence Olaszországban, Sellyei Csanád pedig Dániában versenyzett.

Az evezősök U23-as és ifjúsági világbajnokságán az olaszországi Varesében, a Vác Városi Evezős Club versenyzője, Szklenka Bence a szövetségi kapitány előzetes esélylatolgatása szerint akár dobogós helyezést is elérhetett. A várakozás tehát nagy volt a fiatal versenyző teljesítménye irányban. A váci fiú az U23-asok normálsúlyú egypárevezős számában előfutamából a 3. helyen jutott tovább, majd a negyeddöntőben ugyancsak harmadikként biztosította helyét az elődöntőbe. Sajnos, az első hat helyért folyó nagydöntőbe már nem sikerült bejutnia, mivel a hat induló közül az 5. helyen ért célba az elődöntő futamban. A 7-12. helyről döntő B fináléban Bence másodikként haladt át a célvonalon, így összesítésben a 8. helyen zárta a vb-t. Ennek ellenére a versenyt követően mind a versenyző és edzője is hasznosnak ítélte meg az olaszországi megmérettetést.

Dániában rendezték a fiatal kajak-kenusok maratoni kontinensbajnokságát ugyancsak ezen a hétvégén. Ezen az U23-as korosztály férfi kajak egyes számában állt rajthoz a Váci Kajak-Kenu SE sportolója, Sellyei Csanád. Az elmúlt esztendőben sikert sikerre halmozó – eredményeiért kiérdemelte a Vác Város Sportjáért kitüntetést is – váci fiú ezúttal nem tudott beleszólni az érmekért vívott csatába és a 7. helyet szerezte meg a viadalon.

Fotó: Vác Városi Evezős Club/Facebook

Hozzászólás
Előző cikkFolytatódik a Tér-zene program Vácrátóton
Következő cikkJól halad a betonfal bontás Nagymaros és Zebegény között