Spártai erővel Vácon is

A Spartan Race Hungary múlt hétvégén Vácra érkezett. A felnőttek és gyerekek „ játszótere” is helyet kapott a programban és egy geochaning is volt Vác város területén.

A nőknél Purgai Evelyn, a férfiaknál Kívés Bendegúz bizonyult a legjobbnak az embert próbáló akadályverseny-viadalon az Eliet kategóriában. „A Spartan sport, közösség és életfilozófia. Célunk, hogy arra ösztönözzük az embereket, lépjenek ki a komfortzónájukból” – írják a szervezők. A Spartan Race™ nemzetközi vezető akadályfutó versenysorozat, amelyet hét őrült ultra-versenyző talált ki. A Spartan Race 2010-ben alakult, célja egyszerű volt – megszervezni a lehető legkomolyabb állóképességet igénybe vevő futamokat, amelyek adrenalin löketet adnak egy életre. Ha valaha is elfáradtál egy nehéz verseny során, vízen és bármilyen más természetes akadályon keresztül mentél és még mindig kedveled ezt a mozgásformát, akkor itt az idő, hogy kipróbáld magad a Spartan Race-en. Ez a mottója a megmérettetéseknek a különböző helyszíneken a szervezők elmondása alapján. Kissé borús időben vette kezdetét a verseny szombat reggel, de a résztvevők motivációja és boldogsága mosolyt csalt mindenki arcára. Még a nap is szinte kisütött a Duna-parti városban. A
résztvevők mellett sok érdeklődő és néző is érkezett a viadalra. Reggel nyolc után nem sokkal vette kezdetét a férfiak Elite kategóriájú küzdelme.

Az első helyezett Kívés Bendegúz lett 25:58-as eredményével:

Kivés Bendegúz 25:58, Zsiros Márk 26:42, Tóth Roman 26:44 pedig Csehországból.


A női rajtot követően remek versenyzéssel Purgai Evelyn lett az első az női Elite kategóriában 34:45-
ös eredményével:

Purgai Evelyn 34:45, Csernák Enikő 36:06, Razáková Denisa 37:29 pedig ugyancsak Csehországból, mint a férfi harmadik
helyezett.


A Váci STG játékra is hívta a látogatókat. A játék segítségével szerették volna bemutatni a város nevezetességeit, eldugott gyöngyszemeit. Bárki, kortól és nemtől függetlenül részt vehetett a játékban. Lehetett Spártai versenyző, vagy egy családtag/barát aki „csak” szurkolni érkezett Vácra. Egy okos telefonra volt csak szükség a játékhoz, amivel a Spartan Race szervezői csapata a világszerte jól ismert geocaching mintájára elrejtett jó pár kapszulát a város több pontján. Ezek a kapszulák a kapszula rejtekhelyeként szolgáló helyszín rövid ismertetőjét, ajándéktárgy-at/akat valamint egy-két könnyen teljesíthető feladatokat tartalmaztak. A rejtések helyszíneihez koordinátákat is csatoltunk,
ez azonban nem garantálták a kapszula megtalálását. Maga a játék nagy sikerrel zárult és sok örömet okozott a résztvevőknek.

Fotó: Spartan Race Hungary/Facebook

Hozzászólás
Előző cikkRétesfesztivál lesz Püspökhatvanban
Következő cikkKis gólyát mentettek Szokolyán