Őrbottyánban zebrazászlókkal segítik a biztonságos közlekedést

Sárga, figyelemfelhívó úgynevezett zebrazászlókkal segítik Őrbottyánban a biztonságos közlekedést. A körforgalomnál, valamint a posta előtt kihelyezett biztonságtechnikai eszközök ötlete Szabó István polgármesterhez köthető.

Megkeresésünkre elmondta, hogy a zebrazászlók ötlete néhány évvel ezelőttre vezethető vissza. Egy másik településen látta, majd a hivatalos engedélyeztetési folyamatot követően, néhány évvel ezelőtt helyezték ki ezeket a biztonságtechnikai eszközöket. Most az iskolakezdés alkalmával, készülve a megnövekedett gyalogos forgalomra új zászlókat készített az Őrbottyán Közösségéért Csoport, miután az évek során elkoptak, eltűntek a zászlók.

E közösség életre hívója Szabó István volt, miután még a 2014-es önkormányzati választások során egy úgynevezett utcabizalmi rendszer életre hívása volt a célja, mely elképzelés végül az Őrbottyán Közösségéért Csoport (ŐKCS) nevet kapta. Tagjai varrták, és helyezték ki a zászlókat, de emellett más közösségi tevékenységeket is végeznek. Mint a település polgármestere kifejtette, szemetet szednek, vagy épp utakat is takarítanak. A biztonságos közlekedést pedig Őrbottyán több pontján, figyelemfelhívó zebrazászlókkal segítik.

Ezek használatáról Szabó István úgy fogalmazott: „A gyermek, vagy gyalogos a zebrához érve a zászlót a tárolóból kiemeli, kezébe fogja és fölemeli, majd átmegy a zebrán és a másik oldalon található tárolóba helyezi.” Bátran használja tehát mindenki, ezt a sárga, figyelemfelhívó zászlót felhívva az autósok figyelmét a zebrán közlekedőkre. Azt is megtudtuk, hogy az új zászlókat az ŐKCS két tagja Szép Katalin és Szlonkai Gábor készítette el. Ezúttal pedig a körforgalomhoz 22, a postához 8 darabot helyeztek ki.

Hozzászólás
Előző cikkSződligeten korlátozzák a „mama,- és papataxikat”, lezárják a forgalom elől az iskola utcáját
Következő cikkVeterángép felvonulás, és madárijesztő verseny is lesz a vácrátóti szüreti fesztiválon