Néprajzi kutatótábor kezdődött ma Kóspallagon

Az elmúlt évek sikeres kutatómunkáján, élményein felbuzdulva ezen a nyáron augusztus 10-14 között néprajzi, társadalom-és agrártudományi kutatótábort szervezett egyetemi hallgatók számára a Kóspallagi Öregház – közölte közösségi oldalán a helyi önkormányzat.

A tábor során a hallgatók – a sokak által már jól ismert módon – az erre vállalkozókkal beszélgetnek, interjúkat készítenek változatos témákban.

Mint írják: érdeklődésünk ez alkalommal kiterjed többek között az emberélet fordulóihoz (születés, házasság, halál) köthető szokásokra, az öltözködés hagyományaira, a hagyományos gomba-és növényismeretre, valamint a közösségi média használat és hírfogyasztás kultúrájára is. Utóbbi téma kapcsán, a szokásostól eltérő módon ezúttal fiatal beszélgetőtársak segítségére is számítunk.

„Sokan Önök közül felbecsülhetetlen értékű információ, emlék, szokás, hagyomány birtokában vannak. Ezért rengeteg lendületet, segítséget adna nekünk, ha Önökkel együtt kutathatnánk mélyrehatóbban a helyi szokások, hagyományok múltját, jelenét és jövőjét” – fogalmazott a Kóspallagi Öregház csapata.

Hozzászólás
Előző cikkÖnkéntes közösségi munka Kisnémediben
Következő cikkMásodik világháborús robbanóeszköznek hitték, házakat ürítettek ki és utcát zártak le Nagymaroson