Járdákat és utakat újítottak fel Kóspallagon

Újabb fejlesztéseket pipálhattunk ki nemrég, az önkormányzat elkészült a járda- és útfelújítások többségével – közölte Plachi Attila, Kóspallag polgármestere. Mint lapunknak elmondta, a beruházások vis maior és belügyminisztériumi támogatásból valósultak meg.

Elkészült a Kálvária utca útfelújítása, a Szokolya-Tóvik felé vezető út legrosszabb szakaszának felújítása, a Petőfi Sándor utcai járda felújítása, a Deák Ferenc utcai járda felújítása, a Deák utca-Váci utca közötti csapadékvíz-elvezető árok felújítása.

Mint Plachi Attila írja: az efféle beruházások sokszor a legnehezebben kivitelezhetők, hiszen rengeteg „háztartást” érintenek közvetlenül. Azt pedig jól tudjuk, hogy amint megjelenik a személyesség, a közelség – annak minden jó oldala mellett – egyből keményebb tereppé is alakul egy-egy feladat.

„Sokan sokfélét gondolunk ezen projektekről, emiatt nyilván küzdelmes és problémás felújításokon vagyunk túl, de bízunk benne, hogy sokunk örömére és nem hiába újultak meg ezen út- és járdaszakaszok – fogalmazott a polgármester.

Ismertette, hogy a munkálatok nem állnak le, még az ősszel is várhatók útfelújítások, és remélik, jövő tavasszal is több helyen folytatni tudják a korszerűsítéseket.

Hozzászólás
Előző cikkIskolakezdési támogatást kapnak a nagybörzsönyi óvodások és diákok
Következő cikkA Julianus-kilátóról mentettek turistát a tűzoltók és mentők