Gyermektábort szervezett a márianosztrai börtön a Börzsönyben

Közel 10 éve már, hogy a Márianosztrai Fegyház és Börtön először napközis tábort szervezett az intézményben dolgozók gyermekei számára. Ezt a jó szokásukat, jó gyakorlatukat fenntartják, mint minden évben – így egy idei nyári héten is – gyerekzsivajtól volt hangos a börtön környéke – számolt be az intézmény a közösségi oldalán.

A gyerekek a szokásosnak mondható képzőművészeti és sportfoglalkozások mellett megismerkedhettek a település közelében lévő Széppatak Farm lakóival, különböző egzotikus állatokkal, hüllőkkel, madarakkal és őshonos magyar haszonállatokkal. Az intézet külső területén telepített ugrálóvár és többfajta szabadtéri játékeszköz is biztosította szórakozási lehetőségüket.

Mint írják: a tábort külső segítség nélkül, a személyi állományi tagok, szülők és támogatók segítségével valósítottuk meg, részt vállalva ezzel a nyári szünet adta gyermek-elhelyezési nehézségeiből. Gyerekek és felnőttek egyaránt elfáradtak a hét során, ennek ellenére a tábor megrendezését várhatóan a jövő év során sem hagyjuk el.

Hozzászólás
Előző cikkBaleset vagy torlódás van az autópályán? Alakíts ki biztonsági folyosót, életet menthet!
Következő cikkKormányablak busz érkezik Kóspallagra