Első tesztmeccsét játszotta a váci női kézilabda együttes


Biztató jeleket mutatott a felkészülés során lejátszott első tesztmérkőzésén a Praktiker-Vác együttese, miután összecsapott a másodosztályú egri Eszterházy SC gárdájával. Ez volt az első edző mérkőzése Herbert Gábor csapatának, és 36-21-es különbséggel győztek a találkozón az egri együttes ellen.

A Vác július 6-án kezdte a felkészülést a bajnokságra, amely szeptember elején kezdődik majd. Első meccsen a Siófok lesz az ellenfél hazai környezetben 09.03-án 18 órától. A Duna-parti csapat számára nagyon hasznos volt a 60 perc, sokféle összetételben, a taktikai felállásokat gyakorolva értek el könnyű győzelmet. Gólszerzők váci oldalon: Kuczora Csenge 8 (4); Ballai Borbála 7; Kovács Anikó 4 (1); Ferenczy Fruzsina 3; Bánfai Kíra, Diószegi Nikolett, Helembai Fanny, Marincsák Nikolett és Schatzl Natalie 2-2; Ballai Anna, Bárdy Noémi, Kovalcsik Jázmin és Világos Diána 1-1 alkalommal volt eredményes.

A tervek szerint legközelebb kedden a Fradi otthonában játszik a váci együttes tesztmeccset. Vácon legközelebb augusztus 12-én, pénteken fél négykor a Budaörs lesz az ellenfél. E napon már bérletet is lehet majd venni a szurkolóknak, ezt már korábban jelezte az együttes vezetősége. (És már korábban mi is beszámoltunk róla) Változás, hogy a bajnoki rajt előtti utolsó előkészületi mérkőzés – a hivatalos szövetségi weboldal szerint – nem hazai pályán a Békéscsaba ellen, hanem augusztus 26-án, pénteken 16 órakor a Vasas otthonában lesz. Remélhetőleg akkor már csak finomítani kell a lányok játékán.

Jó kezdést kövesse jó folytatás majd a bajnokságban is a Praktiker-Vác számára. De előbb a felkészülésből hozza ki a legtöbbet a Duna-parti együttes.

Hozzászólás
Előző cikkJól halad a betonfal bontás Nagymaros és Zebegény között
Következő cikkIskolatáskákat és tanszereket gyűjt a Váci Egyházmegyei Karitász