Mától dupla emeletes vonat megy a Dunakanyarból a Balatonra a szezonban

Vitézy Dávid közlekedéspolitikáért felelős államtitkár pénteken Facebook oldalán jelentette be, hogy szombattól dupla Kiss motorvonat közlekedik a nyári szezonban Jégmadár expresszként a váci vonalról Budapesten át a Balaton déli partjára.

A posztból kiderül, hogy a jármű együttes ülőhely-kapacitása 1200 fő, de a csomagok elhelyezése és az utasok kényelme miatt csak 968 jegyet adnak el rájuk. „Ilyen nagy kapacitású vonat régóta nem közlekedett közszolgáltatásként Magyarországon” – jegyzi meg Vitézy Dávid.

„A Jégmadár jelenleg Nagymarosról indul 7:40-kor szombaton és vasárnap, majd Budapest felé a váci vonal minden településén (nem minden megállójában) megállva halad. Rákospalota-Újpest és Kőbánya felső után 9-re ér Kelenföldre. Fontos, hogy a második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi szakaszon néhány megállóban nincs megfelelő hosszúságú peron, így ott csak az első Kiss vesz föl utasokat. A vonat a déli part fontosabb megállóiban megállva ér 11:23-ra Fonyódra, majd onnan 16:36-kor indul vissza Budapest és a Dunakanyar felé hétvégi napokon” – ismerteti a Jégmadár menetrendjét az államtitkár.

Hozzászólás
Előző cikkMost nem medvét, kengurut láttak Királyrétnél, videó is van róla
Következő cikkCsörög két utcájában útjavítási munkálatok indultak