Kezdődik a felkészülés a váci női kézilabdásoknál


Az előző bajnokságban a negyedik helyezést érte el a Váci NKSE együttese az első osztályban és az azt követő szünet után július 6-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. A klub hivatalos oldal tájékoztatást adott a felkészülés kezdéséről, valamint az érkezőkről és a távozókról is beszámolt.

A szakmai stáb – Herbert Gábor vezetőedző, Szabó Krisztina kapusedző, Fazekas Tamás erőnléti edző, Pajor Cecília gyógytornász, Peszeki Dorottya fizioterapeuta, Sztranyan Ágnes masszőr és dr. Bánhidi Péter csapatorvos – irányításával a felkészülést felmérésekkel kezdi meg a Duna-parti együttes.

A játékoskeretben jelentős változások lesznek. Távozik a tavaly kölcsönbe érkezett Csatlós Csenge kapus. Aron Andrea (SZISE), Grosch Vivien (MTK), Hámori Konszuéla (DVSC), Kácsor Gréta (DVSC), Szondi Zsófia (Eger) is új csapatban folytathatja a pályafutását. Érkezett Ballai Anna (balszélső – FTC), Bánfai Kyra (jobbszélső – MTK), Csizmadia Fanni (kapus – Békéscsaba), Kürthi Laura (jobbátlövő –
MTK), Marincsák Nikolett (irányító, átlövő – MTK). A vezetőség tájékoztatott arról, hogy Kürthi Laura a junior válogatott felkészülése alatt térdszalag szakadást szenvedett, így hosszú hónapokig nem számíthat rá a váci együttes.

A szezon kezdetétől fogva, az NB I-es csapatok versenyeztetéséért ezentúl gazdasági társaság felel majd. A Váci NKSE mögött a Dunakanyar Kézilabda Kft. áll majd, melynek ügyvezetője Kis-Máténé Kirsner Erika. Információink szerint az élvonalbeli szereplésre jogosult minden együttes megkapta az induláshoz szükséges licencet, így a nevezések lezárulta után már július 5-én megtörténik a bajnoki
sorsolás.


A Vác több fronton is bizonyíthat majd az új idényben, itthon és külföldön is. Európa Ligában szerepel majd az európai kupaporondon. Várhatóan egy oda-visszavágós párharc szükséges majd a csoportkörbe jutáshoz. A sorsolás július második felében lesz, a váciak kiemeltként kapnak majd ellenfelet.


A klub vezetősége a következő, tervezett edzőmérkőzéseket kötötte le a csapat számára, amelyet a klub honlapján is közölt:


Július 29. (péntek) 15.30 Vác – Eger
Augusztus 2. (kedd) FTC – Vác
Augusztus 5. (péntek) 16.00 Mosonmagyaróvár – Vác
Augusztus 6. (szombat) 11.00 Mosonmagyaróvár – Vác
Augusztus 10. (szerda) 16.00 Érd – Vác
Augusztus 12. (péntek) 15.30 Vác – Budaörs
Augusztus 17. (szerda) 15.30 Vác-Érd
Augusztus 19. (péntek) 16.00 MTK – Vác
Augusztus 26. (péntek) 15.30 Vác – Békéscsaba

A Duna-parti együttes tehát új vezetőedzővel és játékosokkal is megtűzdelve vág neki az új szezonnak, remélhetőleg hasonlóan sikeres idény áll a gárda előtt.

Fotó: Ballai Borbála FanClub Facebook

Hozzászólás
Előző cikkPüspökhatvan Acsa felőli határában medvét láttak kedd este nyolc óra körül
Következő cikkA Baraka című filmet vetítik július 21-én a vácrátóti botanikus kertben a Mozipikniken