Kamarás Iván már öt fagyizót is tesztelt Vácon – interjú a Memento Mori főszereplőjével

Kalandfilmet forgattak a váci múmiákról, amelynek egyik főszereplője Kamarás Iván Jászai Mari-díjas színész. Az egyik forgatási napon elcsíptük egy rövid interjúra.

Izgalmas projektekkel indult a 2022-es éved is. Megszületett életed első, önálló zenei albuma, Illetve elindult az Ízemlékek című főzős, beszélgetős műsorod. Ebben tíz étel és tíz történet szerepel, amit a főzések alatt osztasz meg a nézőkkel. Az idei munkáid közül melyik áll a legközelebb a szívedhez?

Kamarás Iván: Nyilvánvalóan az album az, ami a leginkább közel áll a szívemhez, hiszen a dalok és a zenék is mind saját kútfőből származnak. Még nem jelent meg, de majd hamarosan a legméltóbb formában szeretném a közönség elé tárni. Természetesen, az Ízemlékek is egy nagyon fontos kis stáció, hiszen mindaz, amit a pandémia alatt sikerült elsajátítanom a konyhában, az most itt majd szárba szökken és megmutathatok egy pár izgalmas ételt, különlegességet.

Nem véletlenül vagyunk most itt, Vácon, hiszen, most forog a Memento Mori, ami egy nagyon izgalmas múmiás kalandfilmnek ígérkezik. Mennyire ismered a környéket? Van már kedvenc helyszíned?

Kamarás Iván: Szeretnék a Mihályi cukrászdába eljutni, de sajnos minden alkalommal, amikor el szerettünk volna menni, zárva volt. Mivel a váci siketek intézetében van a bázis, ezért ennek a környékén már 5 darab fagyizót is sikerült felfedeznünk. Természetesen szeretném megnézni majd az igazi múmiákat is. Az volt a szerencsénk a forgatás alatt, hogy az altemplomban és a kripta helyszínén is jóval hidegebb volt, mint a legforróbb nyári napokon, úgyhogy ez mindenféleképpen lehűtötte a kedélyeket. Az egész város nyilván fantasztikus, de sajnos nem volt időnk több dolgot megnézni.

Milyen érzés ismét Reviczky Gáborral forgatni?

Kamarás Iván: Revivel nagyon sokat dolgoztunk együtt. Például a Miniszterben is, a színházban pedig 11 éven keresztül. Gyakorlatilag az egyik kedvenc kollegám volt. Vele mindig egy új élmény. Nagyon szeretem őt, úgyhogy ezért azt mondanám, hogy családias a hangulat.

Mennyire érzed magad kalandor típusnak? Sikerült azonosulni a szereppel?

Kamarás Iván: Egy antropológust játszom. Nagyon élvezem a szerepet és a produkciót is. Azt gondolom, hogy több ilyen produkcióra lenne szükség, hiszen történelmi, kaland és krimi szál is van a történetben.

Forrás: Marschal Gréta

Hozzászólás
Előző cikkMa van a kemencei kisvasút napja
Következő cikkKét medvét láttak Váchartyánnál