Gumimatracokat elő, idén is lesz Dunacsúszás

Idén is megrendezik a „Dunacsúszást”, melynek során Nagymarosról Verőcéig lehet a Dunán akár gumimatraccal, gumibelsővel, felfújható figurákkal lecsorogni.

A rendezvény rajt helyszínét Nagymaros strandján alakítják ki. Ide várnak minden online regisztrációval rendelkező indulót. Regisztrálni július 23-ig lehet. A szervezők azt írják: „Előreláthatólag 3 órát leszünk vízen mire elérjük a célt. Olyan matracot, gumibelsőt hozzatok, melyen kényelmesen tudtok csúszni, még akkor is, ha általában ebben az időszakban a legmelegebb a Duna vize. A lecsúszás alatt rengeteg látnivalót kínál a Dunakanyar. A vízről többek között látható lesz a Salamon-torony, a Visegrádi Fellegvár, a Szentendrei-szigetcsúcs, egy kavics és egy homoksziget (vízállás függő), illetve az YBL Miklós támfal.”

A résztvevők a nagymarosi strandról indulva, kézzel beeveznek a folyó kijelölt szakaszára, ahonnan együtt ereszkedik le mindenki a Verőcei strandig. Biztonsági okokból külön rajtolnak az evezővel hajtott sporteszközök (SUP). Kérnek minden SUP-pal érkező résztvevőt, hogy mentőmellényt hozzon magával, mert a vízirendőrség munkatársai ellenőrizni fogják annak meglétét.

Fontos információ, hogy senki nem vehet részt a programon, akinél nincs CE minősítésű galléros, minimum 100 N-os mellény. Aki nem rendelkezik ilyen mellénnyel, az az online regisztrációnál vásárolhat vagy bérelhet, melyeket a helyszíni beléptetésnél vehet át.

Fotó: Dunacsúszás Facebook

Hozzászólás
Előző cikkZárva lesz augusztus első hetében a Polgármesteri Hivatal Őrbottyánban
Következő cikkIdén is megrendezik Püspökhatvanban az Őrzöm a lángot tábort