Előbb ment le Vácon a tűzijáték, sokan lemaradtak

A Váci Világi Vigalom háromnapos kulturális rendezvény zárásaként vasárnap este tizenegy órára tűzijátékot hirdettek meg a hivatalos program szerint. Ám a meghirdettet 23 óra helyett, már 22:45-kor megkezdték a rakéták fellövését, és a tervezett kezdési időpontra véget is ért a program. Emiatt sokan lemaradtak a váci tűzijátékról. Voltak, akik gyerekekkel érkeztek volna megnézni a látványosságot.

Laczi Sarolta a Madách Imre Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy az eddigi hagyományoknak megfelelően a zárókoncertet követően kezdődött mindig is a tűzijáték. „Több tízezer ember volt ott, és mi sem tudjuk pontosan, hogy mikor ér véget a koncert így miután lement, minimálisan hamarabb kezdtük meg a tűzijátékot.” Arra a kérdésünkre, hogy miért nem várták meg a programban meghirdetett 23 órát, Laczi Sarolta úgy reagált közleményt fognak közzé tenni, melyben emiatt elnézést fognak kérni.

Vác egyik legaktívabb Facebook csoportjában, a Váci Életben száz fölött van már az ehhez a témához kapcsolódó hozzászólások száma. A többség csalódott, amiért mire a meghirdetett időpontra odaért, akár gyerekekkel a tűzijáték éppen véget ért.

„Nyilván nem ez a legfontosabb persze de ha 11-re van írva akkor sztem jogos a felháborodás. Főleg a kisgyerekeknek akik alig várják hogy lássák és a szülő siet 12 óra munka után hogy örömet szerezzen a GYERMEKÉNEK (nem a kölkének!) de hiába. hát én sem lettem volna boldog..” – írja egy kommentelő.

Egy másik hozzászóló szerint: „Én is úgy gondolom, a minimum lett volna, hogy a kiírt időpontot betartják. A gyermek várja, készül rá. Csalódik. Nem tudom hány gyermeket nevel, aki ilyen kedvesen, intelligensen, empatikusan beszól, de szerintem egyet sem. Az augusztus 20-ival talán megvígasztalhatod majd őket.”

Van, aki azt írja: „Én is így jártam!!!!!! Feleslegesen bementem Vácra 50-re értem oda, és már vége lett…..” Van, aki szerint viszont „a szervezők is megengedhetik maguknak hogy hamarabb elkezdjék.” „23 órára volt hirdetve, sajnos mi is így jártunk! Ez sem sikerült…”– olvasható egy másik megjegyzésben.

Hozzászólás
Előző cikkÖnkéntesek takarították a nagymarosi strandot
Következő cikkKét autó ütközött Kismaroson