Acsán is kiemelten sok víz fogy, takarékosságra int a DMRV Zrt

DMRV: Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!

Takarékos ivóvíz-felhasználásra kéri a lakosságot a szolgáltató DMRV Zrt., miután az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a szolgáltatási területen – különösen Pest megye térségében -, a következő napokban újabb hőhullám érkezésére kell felkészülni, miközben számottevő csapadék érkezése továbbra sem várható.

Jelenleg a társaság minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik, a szolgáltatási területen sehol sem alakult ki vízhiány. Minden személyi és technikai eszközt maximális kapacitással működtet a DMRV a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

Felhívják a figyelmet viszont arra, hogy mindezek ellenére – kiemelten Acsa, Gödöllő, Csömör, Erdőkertes, Mogyoród, Szada, Veresegyház és Fót településeken – a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó rendszer fokozott igénybe vételét okozzák. A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Azt kérik ne mossanak autót, vagy töltsenek medencét ivóvízzel

Fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából – azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson –, az alábbiakra hívják fel figyelmet:

Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!

Csökkentsék a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!

Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést – utak, járdák locsolását!

Kérik továbbá az Önkormányzatok közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!


Úgy fogalmaznak: „Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvíz-szolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében – Társaságunk az érintett települések esetében vízkorlátozás elrendelését lesz kénytelen kezdeményezni.”

Hozzászólás
Előző cikkSzínes programok lesznek szombaton Acsán a falunapon
Következő cikkMost nem medvét, kengurut láttak Királyrétnél, videó is van róla