Váci érmes is a díjazottak között Zuglóban az Atlétikai Magyar Bajnokságon

Lantos Mihály Sportközpont. Fotó: MTK

A zuglói Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg a 127. Atlétikai magyar Bajnokságot, ahol a Váci Reménység versenyzői is rajthoz álltak. Több helyezés mellett a váci, de már a Honvéd színeiben versenyző Fekete Fédra ezüstérmet szerzett női magasugrásban.

Péntektől vasárnapig a budapesti Lantos Mihály Sportközpont adott otthont a 127. Atlétikai Magyar Bajnokságnak. A Váci Reménység SE együtteséből női rúdugrásban két atléta is érdekelt volt. A selejtezőkből Szegner Kittinek a három méter húsz centis teljesítménye nem volt elég a döntőbe jutáshoz. Fedor Veronika viszont a három méter hatvan centit is átvitte, így részese volt a finálénak. Ott tíz centivel gyengébb eredménye a 7. helyhez volt elegendő.

Férfi rúdugrásban is volt váci versenyző, Szász Mátyás volt ott az indulók között. A selejtezőben négy méter húsz centis eredménye sajnos csak a 11. legjobb volt, így nem lehetett ott a döntőben.

Férfi gerelyhajításban a váci Adame Máté magabiztosan jutott a nyolcas döntőbe 58 méter 95 centiméteres dobásával. A fináléban utolsó kísérletével 62 méter 32 centire hajította a gerelyt, ez a bajnoki 4. helyezéshez volt elegendő.

Női magasugrásban jött egy kiemelkedő „váci” eredmény. Szegner Kitti női magasugrásban is rajthoz állt, 160 centis eredményével a 8. helyen zárt. Ebben a versenyszámban remekelt a váci, de a Budapesti Honvéd színeiben versenyző Fekete Fédra, aki egyéni csúcsbeállítással, 182 centis sikeres ugrással ezüstérmes lett.

Érdekesség, hogy 2018 februárjában még a Váci Reménység színeiben versenyzett Fédra a Tatabányai Magasugrógálán, akkor saját maga szempontjából az év legjobbját ugrotta, a 171 centiméteres eredménnyel megnyerte a nők részére rendezett versenyszámot. Az eltelt több, mint négy év alatt rengeteget fejlődött a remek atléta.

Fotó: MTK

Hozzászólás
Előző cikkA letkési csatára emlékeznek szombaton
Következő cikkHárom migránst fogtak el térségünkben a magyar és a szlovák rendőrök