Meseházzal, biciklipályával is fejlesztik Galgagyörkön az óvoda udvarát, a tető is megújul

Galgagyörk több pályázatot is elnyert az elmúlt időszakban. Várhatóan nyáron belső felújítás fog megtörténni a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Radiátor és nyílászáró cserére fog sor kerülni – fejtette ki megkeresésünkre Lami Mónika a település polgármestere hozzátéve, hogy ennek a lebonyolítása a tankerület hatáskörébe tartozik.

Azt is elmondta, hogy lezajlott a Liget Óvoda tető felújítása, a belső munkálatokkal is kész vannak, itt már csak a külső lépcső felújítása van hátra, de ez be fog fejeződni heteken belül. Hozzátette, hogy e mellett az óvoda játszóterének fejlesztésére is nyertek. Egy öntött gumi burkolatú pályát alakítanak ki, körülötte bicikli pályával. Ezek a munkálatok mint mondta, vélhetően a nyári zárás alatt fognak zajlani. Megérkezett viszont e pályázat keretében egy meseház, mely már helyet is kapott az udvaron – egészítette ki.

A Liget Óvoda ötven millió forintot nyert a felújítási munkálatokra, erről a térség országgyűlési képviselője Rétvári Bence is megosztott már korábban egy fényképpel illusztrált bejegyzést közösségi oldalán.

Mint fogalmazott: „50 millió forintos támogatásából újulhat meg a galgagyörki óvoda tetőzete is. A családbarát nemzeti kormányzás fontos része, hogy a kistelepüléseken is fejlesztünk, nem pedig elsorvasztunk. Hamarosan elkészül az új tető, és jöhet az eső és fújhat a szél…”

Hozzászólás
Előző cikkOrszágos elismeréseket vehettek át térségünk pedagógusai
Következő cikkTovábbra sem múlt el a medveveszély