Halott horgásztól lopott pecabotot a csörögi Ordas-tavaknál a társa

Szerdán egy 56 éves horgász rosszul lett az Ordas-tavak mellett, majd a haláltusáját vívta, és sajnos a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta, egy horgásztárs kihasználta a drámai pillanatokat és ellopta az elhunyt milliós felszerelését, táskáját, botjait – írja a Blikk.

Tettét a tóhoz és környékéhez telepített több kamera is rögzítette. A Vác melletti horgásztó tulajdonosát annyira felháborította az eset, hogy közösségi oldalán intézett felhívást a tetteshez. Hevér Tamás azt írta: A mai napon sajnálatos módon a tóparton elhunyt egy horgásztársunk. Ami viszont azután történt, arra nincsenek szavak…Egyik idősebb horgásztársunk eltulajdonította halott sporttársunk horgász botjait táskástul. A felvételeket lementettem, amin az illető, valamint az autója rendszáma is látható.Aki magára ismer, vagy a haverja tudomása szerint járt ma nálunk értesítse, mert a halott családtagjának tóra érkezésekor büntetőfeljelentést fog tenni, ha addig nem érkezik vissza a felszerelés.


„Eddig a percig sem jelentkezett a tolvaj” – mondta csütörtökön délután a Blikknek a pecások körében igen népszerű Ordas-tavak tulajdonosa. „Igazából nem is kellett feljelentést tennem, mert a rendőrök maguktól mondták, hogy eljárást indítottak, mert nagy értékű volt az ellopott versenyhorgász-felszerelés. Ilyen gusztustalan dolgot még életemben nem tapasztaltam, ezért is írtam ki a közösségi oldalamra” – folytatta Hevér Tamás. A pecázás közben elhunyt budapesti férfi gyakran járt a tóhoz, szenvedélyes horgászként ismerték. „Nagyon kedves, normális ember volt. Látszott a felszerelésén, hogy mindene a peca, amikor csak tudott, jött ki hozzánk. Szerda délelőtt pont az a másik horgász vette észre, hogy nagy a baj, aki végül meglopta. Amint szólt, két szolgálaton kívüli mentős megkezdte az újraélesztést, de sajnos sem ők, sem a kiérkező kollégáik sem jártak sikerrel. Megjött aztán a rendőrség és a halál beálltát hivatalosan megállapító orvos is. Amikor elvitték a holttestet, elmentem én is egy rövid időre, mert nagyon megviseltek a történtek. Amikor visszajöttem, visszanéztem a kamerafelvételeket és nem hittem a szememnek” – elevenítette fel a lapnak Tamás a megrázó történetet.

Tamás szerint a felvételeken jól látható, hogy a tolvaj először csak 100 méterrel viszi arrébb a táskában lévő felszereléseket, majd amikor meggyőződik róla, hogy senki nem szúrta ki a tettét, szép lassan a kocsijához megy. Még ott is leteszi pár percre a zsákmányt, ha lebukik, mondhatja, hogy csak biztonságba akarta helyezni a cuccokat a parkolóban. Végül azonban az autójába teszi a botokat és elhajt. Tette mindezt nyolc sör elfogyasztása után. „Szépen fogyasztott a nap folyamán, de ez nem az én dolgom. Egyébként ismertem őt, egy éve gyakran jár ide. Ez idáig nem volt gond vele. Pont szerdán mesélte, hogy korábban halőrként dolgozott. Többet nem szeretnék elárulni róla, mert még ő jelent fel engem a személyiségi jogok megsértése miatt” – zárta a beszélgetést a felháborodott Hevér Tamás. A lap úgy tudja, az elhunyt férfi autójáért még senki nem jelentkezett a horgásztó portáján. Budapesti lakókörnyezetében nem tudtak a haláláról, a társasházban nem igazán ismerik egymást az emberek, az egyedül élő N. Tiborról sem tudtak semmi személyeset mondani. A Blikk információi szerint a Váci Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz az ügyben, a tónál rögzített kamerafelvételeket már bekérték.

Rotó: Ordas tavak Facebook

Hozzászólás
Előző cikkSzeptember 4-én lesz Pencen az időközi polgármester választás
Következő cikkÁtköltözött a szülőszoba a váci kórházban