Vác polgármestere: én vagyok a város első embere, itt az történik, amit én akarok!

Kedd reggel a címbeli mondattal tarkított hangos szóváltást provokált Matkovich Ilona Papp Lászlóval szemben a város szívében, a piackapu mellett, ahol éppen csúcson volt a piacnapi gyalogos forgalom, így számos fültanúja volt e botrányos polgármesteri kirohanásnak – írja a VácOnline.

A portál megkereste Papp Lászlót és az egyik szemtanút, hogy kommentálja a történteket.

A VácOnline szerint az ügy előzménye az, hogy Papp László, aki egész életét és minden anyagi forrását arra tette fel, hogy létrehozza Vácon a Dunakanyar helyi művészeit felvonultató, országosan is jegyzett Modern Művészeti Gyűjteményét, amelyet egy jó ideje utcára akar tenni az ingatlanherdálásokról elhíresült jelenlegi városvezetés. Pár hete azonban felcsillant a remény, hogy egy kormányrendelettel és némi civil segítséggel mégsem kell kiköltöznie a gyűjteménynek a Káptalan utcai épületéből.

„Elhordott mindenféle csalónak engem is, a kormányt is, Rétvári Bencét is. Azt kiabálta, hogy megmutatja, hogy ő az első ember itt a városban és az fog történni, amit ő akar. Ő kormányon és hatalmon felül áll, azt takarít el a városból, akit ő akar. Az ismerőseim sorba megálltak, maguk is megdöbbentek a hangnemen. Azt üvöltötte, hogy a Káptalan utca 16. kezelési joga a városnál maradt, meg fog minden felújítást akadályozni, ki kell a gyűjteménnyel takarodnom, ezt garantálja. Aki összeszövetkezik a FIDESZ-szel, azt ő nem fogja megtűrni. Én leszek a város fekete báránya, be fogja bizonyítani, hogy nálam nagyobb gazember nincs a városban” – foglalta össze Papp László nagyon keserűen az őt ért atrocitást.

„Ötven éve szolgálom a várost, ez a városvezetés lepusztította a gyűjteményeimet, sorra bezáratta mindet, ezt a legnagyobb, országos hírű képtárat most akarja bezáratni. Közöltem vele, hogy nem engedek be senkit, nem adom át a kulcsokat, nem adom át az ingatlant neki, ha az ingatlan tulajdonosa kéri, akkor költözöm ki. Már lebontotta a Hincz gyűjteményt, ugyanúgy mint a Gádor gyűjteményt, valamilyen raktárban porosodnak, mindenesetre ezt nem fogom hagyni – mondta csalódottan Papp László.

Arról tájékoztatott februárban, hogy a város vagyonkezelési szerződését felmondták, most meg azt állítja, hogy a város a vagyonkezelő. Múlt vasárnap azt írta, hogy a vagyonkezelést akarják visszaszerezni. Majd megmutatja, hogy nem lesz itt semmilyen felújítás, hozzá sem nyúlhatnak az épülethez és bebizonyítja, hogy az történik, amit ő akar. Ki lesz a következő váci polgár, akit a város polgármestere megfenyeget, zaklat és a baloldali medián keresztül rágalmaz?

Papp László elmondta még, hogy a KESZ-esek vitték ki a levelet 13-án 9 órakor, hogy délután 14 órára ürítse ki a Káptalan utcai ingatlant, de délután kettőkor senki nem volt ott az önkormányzat részéről a helyszínen.

Egy szemtanú – aki a fényképet is készítette – a következőkről számolt be:
„Egy egészen feldúlt, felháborodott polgármester asszonyt hallottam, a város első embere olyan hangon beszélt Papp Lászlóval, ami minősíthetetlen. Azt üvöltötte, hogy nem érdekli se Orbán Viktor, se Rétvári Bence, ő mindenki felett áll, ő ezt megteheti, és meg is fogja tenni.”

Forrás: VácOnline

Hozzászólás
Előző cikkJárdaépítés zajlik Csörögön
Következő cikkGyermeknapi rendezvény lesz Sződön