Ülésezik ma a képviselő-testület Őrbottyánban

Reggel nyolc órától képviselő-testületi ülés zajlik Őrbottyánban. Összesen nyolc napirendi pontot tárgyalnak nyílt, míg hármat zárt ülés keretében a grémium tagjai.

Szó lesz a a 2021. évi helyi adóbevételek alakulásáról, de beszámol a GAMESZ a 2021. március 01. és a 2022. április 30. közötti időszak munkájáról. Tárgyalják az Őrbottyán, külterület 52/23 hrsz alatti ingatlan (magánút) elnevezését, valamint napirendre kerül az önkormányzat 2021. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló értékelés is. Továbbá szó lesz az önkormányzat 2021. évi költségvetési beszámolójának elfogadásáról és önkormányzati rendeletalkotásáról az önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról. A zárt ülés keretében zajlik majd az Őrbottyáni Napsugár Óvoda óvodavezetői pályázatának véleményezésére, valamint az Őrbottyán, Tó u. 78 szám alatti ingatlan bérbeadásával kapcsolatos szerződés módosítása. Napirend előtt Szabó István polgármester beszámol a lejárt határidejű önkormányzati döntések végrehajtásának állásáról, továbbá tájékoztat az előző képviselő-testületi ülés óta tett intézkedésekről is.

Czesznak Tamás László a GAMESZ igazgatója a városüzemeltetési feladatokat ellátó szerv beszámolójában azt írja, hogy a megnevezett időszakban 272 663 négyzetméternyi területen végeztek zöldfelület gondozást. Gyermekétkeztetés tekintetében pedig ez idő alatt 147.684 adag ételt állítottak elő éves szinten jelentős mennyiségű alapanyag feldolgozással. A GAMESZ jelenleg négy fős irodai valamint az élelmezés 21 fős létszáma több, mint 120 különböző vállalkozással, céggel, beszállítóval, szolgáltatóval, karbantartóval tartja a kapcsolatot. Beszámolójukban azt is írják, hogy a GAMESZ jelenlegi fizikai állománya 7 + 2 fő levélhordó. A fizikai állomány irányítását az igazgató végzi. A fizikai állomány átlag életkora sajnos igen magas volt, és elindult a fiatalítás, de a jelenlegi – ugyan megemelt – bérviszonyok mellett nehéz a létszámot bővíteni – olvasható a beszámolóban. A dokumentumban azt is közlik, hogy felül kellene vizsgálni a Cafeteria rendszert is, hozzátéve, hogy szükség lenne a szükséges további emelés átgondolására. A megugró infláció és alapanyagár drágulás (élelmiszer) indokolja ezt is.

Hozzászólás
Előző cikkMa debütált Dér Heni és Lotfi Begi Fradi indulója
Következő cikkCsomagküldő szolgáltatás is elérhető Sződön