Újabb utakat újítottak fel civilek Vácon

A tegnapi napon folytatódott az Esthajnal utca megtisztítása és közlekedésre alkalmassá tétele, továbbá egyesületünk tagja a bánya melletti útszakaszt javította kézi erővel bazalt követ felhasználva – közölte a Václiget és Márialiget Civil Egyesület.

Mint írják: csütörtökön történt még, hogy egy václigeti érdekeltségű építési vállalkozó emberei a Sződligetre vezető bekötő utat töltötték fel, valamint egyeztetést követően a Gőzös utca egy szakaszát.

Ezzel kapcsolatban kérni mindenkitől az egyesület, hogy aki a váci önkormányzat kezelésében lévő útszakaszokon tervez bármilyen munkavégzést, előzetesen egyeztessen az önkormányzat műszaki osztályával, vagy értesítse az egyesületet.

„Ez azért is fontos, mert engedély nélkül nem végezhető semmilyen beavatkozás közterületen, valamint a város és/vagy egyesületünk által tervezett felújítási munkálatokkal érdemes összehangolni az egyéni próbálkozásokat is. A Václiget és Márialiget Civil Egyesület a következő hétre további útfelújítási munkálatokat tervez, természetesen egyeztetve és együttműködve az önkormányzattal” – írják.

„Nagyon bízunk benne, hogy a Vác városa által az idei évre betervezett, a külterületi kőszórásos utak felújítására elkülönített 64 millió forintos költségkeretből részesülni fognak településrészünk útjai is – fogalmazott az egyesület közleményében.

Fotó: Václiget és Márialiget Civil Egyesület

Hozzászólás
Előző cikkÚjra átsétálhatunk a Duna alatt
Következő cikkReviczky Gábor, Trokán Nóra és Kamarás Iván lesz a főszereplője a váci múmiákról forgatott kalandfilmnek