Újabb bajnoki sikerével ismét kijutott a nemzetközi porondra a Váci NKSE

Vácon, hazai pályán aratott magabiztos győzelmet a Duna-partiak női kézilabda csapata a bajnokságban az Alba Fehérvár KC ellen szombaton. Ezzel eldőlt, hogy a Váci NKSE nem végezhet ötödiknél rosszabb helyen a bajnokságban és így ismét a nemzetközi kupaporondon szerepelhet majd Ottó Katalin gárdája.

Nagy lendülettel kezdett a Vác, az első két gólt a válogatott Kácsor Gréta szerezte, még tíz perc sem telt el, és máris 6-2-re vezettek. Már időt is kért a fehérváriak mestere, Józsa Krisztián. Ez jó ómennek bizonyult, mert pár percet követően fordítottak a vendégek és 10-8-ra vezettek. Meglepték a vendéglátókat. A Vác eléggé szenvedett, Ottó Katalin több helyen változtatott és húsz percet követően kapus poszton is, Bukovszky állt a gólvonal elé. Ez pedig mesteri ötletnek bizonyult, mert feljavult a Duna-partiak védekezése és a szünetig megfordították a találkozót. (18-15)

Folytatásban még jobban feljavult a Vác és egyre jobb és eredményesebb támadásokat is vezettek. Már négy is volt közte, mellette pedig Bukovszky Anna parádézott a kapuban, 50%-os védési hatékonyság fölé is ment a meccs végére. Kuczora és Kácsor parádézott a második félidőben, szórták a gólokat, előbbi nyolcat, utóbbi hetet helyezett el a vendégek hálójába a lefújásig. Az 53. percben már tíz is volt közte, amelyből kicsit faragtak a fehérváriak, de így is nyolcgólos vereséget szenvedtek Vácon.

Váci oldalon már említettük Kuczorát és Kácsort, de eredményes volt még Schatzl Natalie 5; Ballai Borbála 4; Helembai Fanny és Kovalcsik Jázmin 3-3; Hámori Konszuéla és Ferenczy Fruzsina 2-2; Diószegi Nikolett és Grosch Vivien 1-1 alkalommal.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy az ötödiknél rosszabb nem lehet a Vác és így újra a nemzetközi porondon szerepelhet ősszel. De ha a Mosonmagyaróvár ellen nyernek május 15-én vasárnap, akkor negyedikek is lehetnek a tavalyi szerepléshez hasonlóan.

Váci NKSE–Alba Fehérvár KC 36–28 (18–15)

Fotó: Váci NKSE

Hozzászólás
Előző cikkA kemencei kisvasút állomásának felújításához várnak önkénteseket
Következő cikkÜtötte-verte, majd kirabolta az alvó nőt Vácon egy férfi