Óriási az érdeklődés a Dunakanyari Hajós Felvonulás iránt – már 74 hajó biztosan ott lesz

Tavaly 52, idén már 74 hajó jelentkezett a Dunakanyari Hajós Felvonulásra. A rendezvény nem csak a felvonulók számára lesz izgalmas, az érdeklődők különleges hajókat tekinthetnek meg és a partól nézve a Dunán úszó hajók sora lesz sem mindennapi látvány. Ráadásul indulás előtt minden hajó kap egy nemzeti színű füstgyertyát, melyet a Duna kanyarulatába érve a résztvevők kürtszóra egyszerre fognak felengedni.

Idén is részt vesz a rendezvényen a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének aknamentesítő hajója, mely szombat délutántól 15 órától ingyenesen látogatható a szobi hajókikötőben. A hajók sorában köszönthetik a szervezők a FOKA – Folyami Katasztrófavédelem hajóját, valamint a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Luppa nevű kitűző hajóját is.

A Dunakanyari Hajós Felvonulást május 22-én, vasárnap 11 órától rendezik meg Szob és Verőce között. Az esemény egyszerre népszerűsíti a Dunakanyart, a dunakanyari hajózást, valamint a térség turisztikájában érdekeltek számára egyfajta turisztikai szezonnyitó is.

A vezérhajón zenél a Dunakanyar Szimfonikusok Sándor Bence vezényletével és további fellépő is várható. A csatlakozó hajók irányítását a MAHART vezérhajója végzi.

A látványosnak ígérkező eseményre a hajosfelvonulas@aktivdunakanyar.hu email címen lehet regisztrálni a hajó típusának, méretének és kapitány nevének megadásával.

A szervező MAHART, a Dunakanyari Védegylet Alapítvány és az Aktív Dunakanyar minden hajótulajdonost nagy szeretettel vár. Az esemény védnökei Vitályos Eszter, Rétvári Bence és Erős Gábor országgyűlési képviselők.

Bővebb információk: https://www.facebook.com/dunakanyarihajosfelvonulas/

Hozzászólás
Előző cikkGyerekekre, állatokra veszélyes trend terjed a hazai erdőkben
Következő cikkSok színes programmal várják a Vácdukai Vágtára látogatókat